Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Május 25. 08:47, szerda | PR
Forrás: (x)

A SEO helye az online marketing világában

A SEO helye az online marketing világában

Az online marketing rendkívül izgalmas, ugyanakkor kérdőjelekkel teli mixében egyre többet hallani a SEO a fontosságáról.

A területet pedig a mai napig sokan félreértelmezik. Vagyis itt az ideje, hogy helyre tegyük a dolgokat.

A SEO területén hatványozottan igaz a mondás, az egyetlen állandó a változás maga – mondja Balog Botond SEO szakértő, akit arról kérdeztünk, mit is jelent a szóban forgó tevékenység.

Tisztázzuk a SEO fogalmát. Mit jelöl a kifejezés?

A SEO a search engine optimization rövidítése, amit idehaza keresőoptimalizálásnak fordítottunk. Leegyszerűsítve mindazon feladatokat értjük ezalatt, amiket azért teszünk, hogy a honlapunk előrébb soroljon a keresők organikus, azaz nem fizetett keresési eredményei között. Persze a tét sokkal nagyobb, mint elsőre gondolnánk. Kitűnni a tömegből, és potenciális látogatók sokaságát terelni a honlapunkra.

Kinek érdemes foglalkoznia a SEO-val?

Azt gondolom, hogy a SEO az online marketing szívének tekinthető. Ha már egy olyan fontos felület, mint a bemutatkozó weboldal sincs rendben, akkor kilóg a lóláb. Természetesen fontos látni, hogy a keresőoptimalizálás a webes marketing csak egyik területe a sok közül, de meggyőződésem, hogy az egyik legfontosabb. Vannak olyan réspiacok, ahol a termékek/szolgáltatások értékesítése szinte lehetetlen hatékony SEO stratégia nélkül.

Mi a helyzet idehaza?

A 2020-as év és a pandémia nagy változásokat hozott az internetes marketing piacán. A kis- és középvállalatok sorra ismerték fel a webes marketing óriási szerepét. Bár a helyzetet leginkább a szükség szülte, de a tendencia azóta is pozitív. A keresőoptimalizálás pedig továbbra is olyan költséghatékony megoldást kínál a vállalkozóknak, hogy kár volna kihagyniuk ezt a ziccert. Azt viszont ne felejtsük el, hogy az online marketing egy komplex rendszer, tehát ne csak kiragadott részekben gondolkodjunk.

Magunk is belevághatunk a keresőoptimalizálásba?

Nem látom akadályát, hogy valaki önként vállalkozzon a céges honlap optimalizálására. A tapasztalatom viszont az, hogy egy idő után falakba fog ütközni. A keresőoptimalizálás alapjai viszonylag könnyen elsajátíthatók, a bevált gyakorlatok jól működnek, de fejtörést okozhatnak a technikai beállítások és az összetetteb tartalmi problémák. Arról pedig nem is beszélve, hogy a weboldalunk hitelességéért kőkeményen meg kell dolgozni. Ezt leginkább az oldalunkra mutató értékes hivatkozásokkal érhetjük el, ami linképítésként ismert a köztudatban.

Mi a SEO siker kulcsa?

Azt szoktam tanácsolni az ügyfeleimnek, hogy mindig kezdjük az alapoknál, mert anélkül minden vár összedől. A SEO stratégia alapos tervezésénél nagy szerepet kap a konkurensek elemzése. Ha tudjuk, hogy mivel nézünk szemben, az már félsiker. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy az eredmények nem jönnek egy csapásra. A keresőoptimalizálás valójában egy hosszútávfutás. Ugyanakkor soha nem ülhetünk a babérjainkon, mert a versenytársak is folyamatosan azon munkálkodnak, hogy jobb helyezéseket érjenek el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.