Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2022. Május 25. 08:47, szerda | PR
Forrás: (x)

A SEO helye az online marketing világában

A SEO helye az online marketing világában

Az online marketing rendkívül izgalmas, ugyanakkor kérdőjelekkel teli mixében egyre többet hallani a SEO a fontosságáról.

A területet pedig a mai napig sokan félreértelmezik. Vagyis itt az ideje, hogy helyre tegyük a dolgokat.

A SEO területén hatványozottan igaz a mondás, az egyetlen állandó a változás maga – mondja Balog Botond SEO szakértő, akit arról kérdeztünk, mit is jelent a szóban forgó tevékenység.

Tisztázzuk a SEO fogalmát. Mit jelöl a kifejezés?

A SEO a search engine optimization rövidítése, amit idehaza keresőoptimalizálásnak fordítottunk. Leegyszerűsítve mindazon feladatokat értjük ezalatt, amiket azért teszünk, hogy a honlapunk előrébb soroljon a keresők organikus, azaz nem fizetett keresési eredményei között. Persze a tét sokkal nagyobb, mint elsőre gondolnánk. Kitűnni a tömegből, és potenciális látogatók sokaságát terelni a honlapunkra.

Kinek érdemes foglalkoznia a SEO-val?

Azt gondolom, hogy a SEO az online marketing szívének tekinthető. Ha már egy olyan fontos felület, mint a bemutatkozó weboldal sincs rendben, akkor kilóg a lóláb. Természetesen fontos látni, hogy a keresőoptimalizálás a webes marketing csak egyik területe a sok közül, de meggyőződésem, hogy az egyik legfontosabb. Vannak olyan réspiacok, ahol a termékek/szolgáltatások értékesítése szinte lehetetlen hatékony SEO stratégia nélkül.

Mi a helyzet idehaza?

A 2020-as év és a pandémia nagy változásokat hozott az internetes marketing piacán. A kis- és középvállalatok sorra ismerték fel a webes marketing óriási szerepét. Bár a helyzetet leginkább a szükség szülte, de a tendencia azóta is pozitív. A keresőoptimalizálás pedig továbbra is olyan költséghatékony megoldást kínál a vállalkozóknak, hogy kár volna kihagyniuk ezt a ziccert. Azt viszont ne felejtsük el, hogy az online marketing egy komplex rendszer, tehát ne csak kiragadott részekben gondolkodjunk.

Magunk is belevághatunk a keresőoptimalizálásba?

Nem látom akadályát, hogy valaki önként vállalkozzon a céges honlap optimalizálására. A tapasztalatom viszont az, hogy egy idő után falakba fog ütközni. A keresőoptimalizálás alapjai viszonylag könnyen elsajátíthatók, a bevált gyakorlatok jól működnek, de fejtörést okozhatnak a technikai beállítások és az összetetteb tartalmi problémák. Arról pedig nem is beszélve, hogy a weboldalunk hitelességéért kőkeményen meg kell dolgozni. Ezt leginkább az oldalunkra mutató értékes hivatkozásokkal érhetjük el, ami linképítésként ismert a köztudatban.

Mi a SEO siker kulcsa?

Azt szoktam tanácsolni az ügyfeleimnek, hogy mindig kezdjük az alapoknál, mert anélkül minden vár összedől. A SEO stratégia alapos tervezésénél nagy szerepet kap a konkurensek elemzése. Ha tudjuk, hogy mivel nézünk szemben, az már félsiker. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy az eredmények nem jönnek egy csapásra. A keresőoptimalizálás valójában egy hosszútávfutás. Ugyanakkor soha nem ülhetünk a babérjainkon, mert a versenytársak is folyamatosan azon munkálkodnak, hogy jobb helyezéseket érjenek el.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 11:44, péntek | PR

Szerencsejáték az otthon kényelméből

Manapság már rengeteg dolgot megtehetünk anélkül, hogy el kellene hagyni otthonunkat. Az internet olyan lehetőségeket nyitott meg mindenki számára, amiről néhány évtizeddel ezelőtt még álmodni sem mertünk.

2022. Június 27. 14:19, hétfő | PR

A CE-Connector felkészítő szakaszának vége egyben egy ígéretes új fejezet kezdete

A következő 3 évben a hangsúly az üzleti angyalok bevonásán túl az egyetemi innovációs központokkal, az NKFIH HSUP programjával és nagyvállalatok fókuszált innovációs programjaival való együttműködésen lesz.

2022. Június 24. 18:21, péntek | PR

Milyen kocsmai nyerőgépek érhetőek el online?

Sokan nem is gondolnák, hogy mennyi mindent találhatunk az interneten, ha egy kicsit kutatunk.