Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2023. Május 25. 12:45, csütörtök | PR
Forrás: (x)

A tavaszi ablakcsere legnagyobb előnyei

A tavaszi ablakcsere legnagyobb előnyei

Örök dilemma, hogy mikor jön el az ablakok kicseréltetésének ideje.

Az emberek szeretnek halogatni, főleg azért, mert kicsit tartanak a megvalósítástól. Pedig minőségi kivitelezés esetén még csak felfordulással sem kell számolni, előnyökkel azonban annál inkább.

Miért pont tavasszal?

A kérdés talán úgy hangozna még jobban, hogy miért ne pont tavasszal? Hiszen az idő tökéletes, vélhetően már fűtésre sincsen szükség, azaz a melegség kiengedésének kockázata nem áll fenn. Ugyanakkor, ha az ablakcsere végére pont kerül tavasszal, akkor egy gigantikus előny nyomban bezsebelhető a pazar időzítésnek köszönhetően. Hogy mi ez? A spórolás, mégpedig nyáron, az energiaszámlával. Ha támad a hőség, ha odakint elviselhetetlen a kánikula, akkor odabent beindulhat a helyiségek hűtése, klímával vagy más léghűtő berendezéssel. Ha az ablakok jól zárnak, azaz a hőszigetelő tulajdonságuk kifogástalan, akkor esélytelen, hogy a bent megteremtett hűvös levegő csak úgy elillanjon, míg a kinti forróság sem kúszhat be sunyiban a párkányok alatt. Vagyis sokkal kevesebb energia elegendő a terek tartós lehűtésére, mint azelőtt. S ez csak az egyik tapasztalható pozitívum.

A másik a hangszigeteléssel függ össze. Tavasz után nemcsak a nyár jön el, hanem vele együtt kezdődik a hangoskodás, az éjszakába nyúló neszezés, a megnövekedett forgalom. Ezek azok a hatások, amik különösen éjszaka rettentően idegesítőek. Ám ha az ablakok ideálisan szigetelnek, akkor a neszek is párkányon túlra száműzhetőek, így az éjszaka nyugalmát senki nem zavarhatja meg kintről. Nem mellesleg a bent elhangzott szó is a négy fal között tartható, megőrizve ezzel a közeg intimitását.

Tavasszal, egyben, mindent?

Őszintén szólva megéri egyben lebonyolítani mindent, igen. Ami azt jelenti, hogy a nyílászáró csere nem pusztán az ablakok cseréltetésével egyenlő. Az ajtók sem képeznek kivételt. Ez első ránézésre túlságosan soknak, bonyolultnak tűnhet, ám valójában a profi kivitelezésnek hála akár egyetlen kiszállással megoldódhat a probléma, mégpedig évtizedeken át tartó helytállást borítékolva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:46, szerda | PR

Magyarország legszebb területein is dolgozhatsz digitális szakmában!

A digitalizáció korában élünk, ez viszont nem jelenti azt, hogy természeti értékeinket ne élvezhetnénk maximálisan.

2024. Július 17. 15:20, szerda | PR

Arany és ezüst női papucsok – hogyan viseljük őket hétköznapi stilizációkban?

Az arany papucs tökéletes választás, ha egy kis eleganciát szeretnénk csempészni a hétköznapi öltözékünkbe.

2024. Július 16. 17:01, kedd | PR

Emberek és gépek egységben, avagy szakmunkák a 21. században

Elveszik a robotok a munkánkat? Nem feltétlenül! Igaz, a világ jelentősen átalakul. De a gépek már a 19-20. század környékén is feszültségeket, lázadásokat szültek.

2024. Július 12. 10:37, péntek | PR

A transzcendentális meditáció kezdők útmutatója: egyszerű lépések a békésebb élet felé

A transzcendentális meditáció (tm) egyre több ember figyelmét kelti fel, mint egy egyszerű, mégis mélyreható technika a stressz csökkentésére, a belső béke elérésére és az általános jólét javítására.