Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2023. Május 25. 12:45, csütörtök | PR
Forrás: (x)

A tavaszi ablakcsere legnagyobb előnyei

A tavaszi ablakcsere legnagyobb előnyei

Örök dilemma, hogy mikor jön el az ablakok kicseréltetésének ideje.

Az emberek szeretnek halogatni, főleg azért, mert kicsit tartanak a megvalósítástól. Pedig minőségi kivitelezés esetén még csak felfordulással sem kell számolni, előnyökkel azonban annál inkább.

Miért pont tavasszal?

A kérdés talán úgy hangozna még jobban, hogy miért ne pont tavasszal? Hiszen az idő tökéletes, vélhetően már fűtésre sincsen szükség, azaz a melegség kiengedésének kockázata nem áll fenn. Ugyanakkor, ha az ablakcsere végére pont kerül tavasszal, akkor egy gigantikus előny nyomban bezsebelhető a pazar időzítésnek köszönhetően. Hogy mi ez? A spórolás, mégpedig nyáron, az energiaszámlával. Ha támad a hőség, ha odakint elviselhetetlen a kánikula, akkor odabent beindulhat a helyiségek hűtése, klímával vagy más léghűtő berendezéssel. Ha az ablakok jól zárnak, azaz a hőszigetelő tulajdonságuk kifogástalan, akkor esélytelen, hogy a bent megteremtett hűvös levegő csak úgy elillanjon, míg a kinti forróság sem kúszhat be sunyiban a párkányok alatt. Vagyis sokkal kevesebb energia elegendő a terek tartós lehűtésére, mint azelőtt. S ez csak az egyik tapasztalható pozitívum.

A másik a hangszigeteléssel függ össze. Tavasz után nemcsak a nyár jön el, hanem vele együtt kezdődik a hangoskodás, az éjszakába nyúló neszezés, a megnövekedett forgalom. Ezek azok a hatások, amik különösen éjszaka rettentően idegesítőek. Ám ha az ablakok ideálisan szigetelnek, akkor a neszek is párkányon túlra száműzhetőek, így az éjszaka nyugalmát senki nem zavarhatja meg kintről. Nem mellesleg a bent elhangzott szó is a négy fal között tartható, megőrizve ezzel a közeg intimitását.

Tavasszal, egyben, mindent?

Őszintén szólva megéri egyben lebonyolítani mindent, igen. Ami azt jelenti, hogy a nyílászáró csere nem pusztán az ablakok cseréltetésével egyenlő. Az ajtók sem képeznek kivételt. Ez első ránézésre túlságosan soknak, bonyolultnak tűnhet, ám valójában a profi kivitelezésnek hála akár egyetlen kiszállással megoldódhat a probléma, mégpedig évtizedeken át tartó helytállást borítékolva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat

2024. Február 26. 10:02, hétfő | PR

A tökéletes sírkőkészítő ismérvei

2024. Február 21. 10:18, szerda | PR

Miért javasolt a keresőoptimalizálást tapasztalt szakemberekre bízni?

A SEO ügynökségek olyan cégek, amelyek segítenek mind a vállalatoknak és vállalkozóknak kedvezőbb rangsorolást és erősebb jelenlétet elérni a Google, és más keresőmotorok találati listáján.

2024. Február 20. 15:22, kedd | PR

A megfelelő páratartalom kiemelten fontos az otthonunkban

Az otthonokban uralkodó magas páratartalom nemcsak a komfortérzetünket befolyásolja negatívan, de hosszú távon az épületek szerkezetére és lakóinak egészségére is ártalmas lehet.