Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Január 11. 17:45, kedd | PR
Forrás: (x)

A végéhez ért az NFL szezon, kezdődhet a rájátszás

A végéhez ért az NFL szezon, kezdődhet a rájátszás

Január első hetén véget ért az Amerikai Futball Liga eddigi leghosszabb alapszakasza és egy kisebb szünet után meg is kezdődik a rájátszás.

Az NFL-t sokan az egyik legkeményebb ligának tartják, mivel mindössze 17 mérkőzés áll a csapatok részére, hogy biztosítsák a rájátszást érő pozíciójukat. A ligában ugyanis hiába van egy nyugati és keleti főcsoporti tabella is, a rájátszást érő helyekhez az ezeken belüli divíziókat kell megnyernie a csapatoknak.

Minden divízióban 4 csapat található és egyedül az első jut be a rájátszásba, valamint 1-1 legjobb második helyezett.

A január elején befejeződött alapszakasz után a 32 csapat közül mindössze 14 maradt versenyben, hogy pályára lépjen február 13-án az 54-ik Super Bowl-ban Kaliforniában. Az idei szezon is hozott némi meglepetést, valamint 1-1 csapat esetében egészen fordulatosan alakult az utolsó néhány hét.

Az előző néhány év egyik legpatinásabb csapata, a Kansas City Chiefs például egészen döcögősen kezdte a szezont, mivel az első 8 mérkőzés után 4 győzelemmel és 4 vereséggel álltak, ami az NFL-ben majdhogynem egyenlő az álmok szétzúzásával. A Kansas azonban ki tudott mászni a gödörből és egy egészen erős 12:5-ös átlaggal a liga egyik legjobb statisztikájával várhatja a folytatást.

Nem volt azonban ennyire szerencsés a Baltimore Ravens, akik az erős szezonkezdés és megnyerő szezonközi menetelés után teljesen kifáradtak, majd az utolsó 5 mérkőzésüket zsnórban elveszítve a Pittsburgh Steelers mögé szorulva kiestek az alapszakaszban.

A címvédő Tampa Bay Buccaneers idén is nagyon meggyőző és a 13:4-es mérlegével a liga egyik legerősebb csapataként vág neki a Playoffnak és egyben az egyik legesélyesebb csapat is a Super Bowl Győzelemre.

A legnagyobb esélyesek közé sorolható még a mint minden évben idén is remekül teljesítő Green Bay Packers, valamint az utóbbi évek egyik keményebb csapata, az idén pedig a nyugati kiemelt Tennessee Titans.

A Playoff viszont mindig új szezont nyit, teljesen új esélyeket és új izgalmakat hoz. Minden meccs és forduló kulcsfontosságú, ahol a legjobbak a legjobbak ellen játszanak.

Az első fordulóban a két kiemelt a Tennessee Titans, valamint a Green Bay Packers egyelőre még csak nézőként vesznek részt. Ők majd a negyeddöntőben lépnek először pályára.

Addig viszont még játszik az egyik oldalon a Dallas - San Francisco-val, Tom Brady és a Tampa a Philadelphia-val, az LA Rams az Arizona-val.

A másik oldalon pedig a Cincinnati a Las Vegas csapatával, a Kansas a Pittsburgh-gel, valamint a Buffalo a New England ellen kezdi meg a rájátszást.

A meccsek magyar idő szerint egészen változatosan kezdődnek. Egyes találkozók a késő esti, esetleg a hajnali órákban, amíg 1-2 másik találkozó a hazai nézők és rajongók számára is megfelelő időpontban kezdődődik. A Philadelphia Eagles - Tampa Bay Buccaneers például január 16-án magyar idő szerint kora este 7 órakor élőben is követhető.

Nemcsak az egész idei alapszakasz, de a Playoff azért is tűnik egészen egyedinek, mert a bent maradt csapatok majdhogynem fele tavaly nem érte el a rájátszást, valamint olyan nagy sztárok, irányítók és running back-ek is hiányoznak, hiányoztak a szezon jelentős részében, akik egyedül szállíthatják a Lombardi trófeát.

A kiemelt Tennessee Titans pont ezért is az egyik legizgalmasabb csapat az a rájátszásban. A szezon felében nem játszott az All-Pro running back Derrick Henry, valamint olyan sztár receiverek nélkül fejezték be az alapszakaszt, mint A.J. Brown, vagy éppen Julio Jones.

Érdekes lesz követni a másik kiemelt Green Bay Packers csapatát is, hiszen a liga egyik legnagyobb irányítója Aaron Rodgers is folyamatosan küzdött kisebb, fennmaradó és visszatérő sérülésekkel a szezonban, viszont így is folyamatosan aktív és jelen tudott maradni.

Az eddigi statisztikák azonban a rájátszásban teljesen felülíródhatnak. Csapatok, akik eddig gyengén szerepeltek akár a legnagyobb esélyesei is lehetnek már most a Super Bowl-nak. Azok a csapatok, akik pedig meggyőzően teljesítettek, akár az első fordulóban kieshetnek. Ezért is az egyik legkövetettebb sport az NFL. Egy hibátlan szezon néhány percen belül romba dőlhet, illetve egy gyengébb alapszakaszt futó csapat is vihet mindent.

Az NFL Playoff szakaszát a nemzetközi sportfogadási oldalak is nyomon követik. A Bet365 belépés után, illetve anélkül is biztosítja az NFL rájátszás és a teljes Super Bowl esélyei iránt érdeklődőknek a teret, hogy minél jobban átlássák, melyik csapat milyen eséllyel vág neki a hétvégén a Wild Card meccseknek, valamint a teljes Playoff szakasznak.

Kép: pixabay.com

Címkék: NFL, rájátszás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.