Városlista
2022. augusztus 7, vasárnap - Ibolya

Hírek

2013. Október 18. 12:26, péntek | Életmód
Forrás: orientpress

Anyáról gyermekre öröklődhet a trauma

Anyáról gyermekre öröklődhet a trauma

Azok a gyerekek, akiknek anyukája poszttraumás szindrómában szenved, nagyobb az esélyük a trauma kialakulására - állítja egy kisvárosi amerikai tanulmány, amelyről a Fox News számol be.

Azok a belvárosi gyerekek, akiknek anyukája poszttraumás szindrómában szenved, nagyobb eséllyel tapasztalnak több traumatikus eseményt is - mint például a szomszéd lövöldözése, családon belüli erőszak, kutyaharapás vagy autóbaleset - még ötéves koruk előtt, mint azok a gyerekek, akiknek édesanyja esetleg depresszióval küzdött, vagy nem volt semmilyen mentális problémája.

Azok az anyák, akiknek ráadásul a possztraumás szindróma depresszióval társult, nagyobb eséllyel számoltak be gyermekük testi vagy lelki bántalmazásáról, mint azok, akiknél 'csak' az egyik probléma állt fenn.

Ráadásul azok a gyerekek, akik szüleik által ilyen problémáknak vannak kitéve, életük későbbi szakaszában nagyon eséllyel híznak el, lesznek szívbetegek, alkohol- vagy kábítószerfüggők, mentális betegek, vagy követnek el öngyilkosságot.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 05. 09:09, péntek | Életmód

Egyre gyakrabban várható egyszerre hőség és szárazság

A klímaváltozás hatására egyre gyakrabban várható egyszerre hőség és szárazság, ha nem mérsékeljük a globális kibocsátásokat.

2022. Augusztus 05. 07:00, péntek | Életmód

Nyáron kevesebbet tévéznek az emberek, a legnépszerűbbek a sorozatok és a filmek

Nyáron kevesebbet, napi 1-3 órát tévéznek az emberek, a legnépszerűbb műsortípusok a sorozatok és filmek, ezeket követik a természetfilmek és a dokumentumfilmek a Direct One elemzése szerint.

2022. Augusztus 04. 16:14, csütörtök | Életmód

Először alkottak tudósok szintetikus embriót

Először alkottak egérőssejtekből szintetikus embriót tudósok.

2022. Augusztus 03. 12:04, szerda | Életmód

A kisállatok utaztatásához kötelező az útlevél

Sokan szeretnék házi kedvencüket magukkal vinni a külföldi nyaralásra. A kötelező kisállat útlevél mellett a kisállat utaztatásának az Európai Unióban egységes szabályai vannak,