Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2023. Május 06. 07:00, szombat | Sport
Forrás: mti

Bajnok a Ferencváros a Kecskemét kispesti vereségével

Bajnok a Ferencváros a Kecskemét kispesti vereségével

A Ferencváros megnyerte sorozatban az ötödik, összességében pedig a 34. bajnoki címét, mivel legfőbb üldözője, a második Kecskemét 1-0-ra kikapott a bennmaradásért küzdő Budapest Honvéd vendégeként .

A lila-fehérek ugyan még pontszámban utolérhetik az éllovas Ferencvárost, azonban megelőzni már semmiképpen sem tudják, mert a zöld-fehéreknek öttel több győzelmük van. Az FTC klubrekordot állított be sorozatban ötödik elsőségével, erre ugyanis korábban csak egyszer, még 1909 és 1913 között volt képes.

A kispestiek rendkívül fontos három pontot gyűjtöttek be, ugyanis sikerükkel elmozdultak a kieső zónából, igaz, a megelőzött MOL Fehérvár FC vasárnap lép pályára az ugyancsak bennmaradásért küzdő Mezőkövesd ellen.

OTP Bank Liga, 30. forduló:
Budapest Honvéd-Kecskeméti TE 1-0 (0-0)
--------------------------------------
Bozsik Aréna, 5003 néző, v.: Bognár
gólszerző: Kerezsi (55.)
sárga lap: Eördögh (18.), Kerezsi (37.), Klemenz (66.), Doka (87.), illetve Májer (32.), Szalai G. (38.), Nikitscher (44.)

Budapest Honvéd:
---------------
Szappanos - Prenga, Lovric, Klemenz - Eördögh (Doka, a szünetben), Bocskay (Szabó A., 91.), Gomis, Tamás - Kerezsi (Zsótér, 67.), N. Lukic (Átrok, 89.), Ennin (Kocsis D., a szünetben)

Kecskeméti TE:
-------------
Varga Á. - Szabó A., Szalai G., Belényesi - Katona B., Katona M. (Meszhi, 66.), Szuhodovszki, Nikitscher (Nagy K., a szünetben), Zeke - Májer (Tóth B., a szünetben), Banó-Szabó

Mezőnyben egyenlő erők küzdelmét hozta a mérkőzés eleje, de a Kecskemét akciói voltak veszélyesebbek, ennek nyomán a kapusok közül jószerivel csak Szappanosnak volt dolga, egy ízben saját eladott labdája után sikerült vetődve mentenie. A szünet előtti 15 percben aztán a kispestiek is veszélyeztettek, de nekik sem sikerült betalálniuk, mert az utolsó kulcspasszokba és a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

A két csapat kettős cseréje sem változtatott a meccs képén, mindkét gárda győzelemre törően futballozott. A kapuk felváltva voltak veszélyben, de amíg egy kecskeméti lehetőség kimaradt, addig utána egy szép akció végén a Honvéd vezetést szerzett. A gól után a hazaiak a stabil védekezésre helyezték a hangsúlyt, többnyire sikerrel, azonban egy ízben Szappanosnak kellett bravúrral hárítania. A hajrában és a tízperces hosszabbításban ugyan a Kecskemét teljesen beszorította a Honvédot, de a fővárosiak önfeláldozó védekezéssel állták a sarat. Az egyetlen nagy helyzete éppen a lefújás előtti pillanatban volt a Kecskemétnek, de Szalai lyukat rúgott, Belényesi pedig nem találta el a kaput, így eldőlt, hogy a Ferencváros megvédte a címét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok