Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Október 18. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp / fotók DNC

Birkózás: érmek hada, olimpiai közönségtalálkozó

Birkózás: érmek hada, olimpiai közönségtalálkozó

Aranyérem, ezüstök és bronzok, rangsorverseny, országos bajnokság és mindemellett közönségtalálkozó, mindez a Dorogi Nehézatlétikai Club versenyzőinek közelmúltbeli mérlege.

Október első hétvégéjén a Dorogi Nehézatlétikai Club diák korosztályú birkózói Pécsen versenyeztek kötöttfogású rangsorversenyen, melyen több mint 110 versenyző mérte össze tudását. A dorogi fiatalok Lévai Tamás révén egy aranyérmet, Szányi Áronnak, Hódi Eriknek és Vitek Dáriusznak köszönhetően három ezüstérmet, Spányik Ákosnak, Putnoki Zsoltnak, Takács Istvánnak, Klányi Krisztofernek és Vitek Kálmánnak hála pedig öt bronzérmet szereztek. Mellettük Gremsberger Bertalan, Bádi Balázs és Rajos Richárd egy-egy ötödik helyet zsebelt be.

Ezt követően múlt héten a dorogi birkózók meghívására világklasszisok és olimpikonok látogattak Dorogra a művelődési házba, ahol a magyar kötöttfogású válogatott és edzőik tartottak közönségtalálkozót. Az eseményen részt vett Kiss Balázs világbajnok, Bácsi Péter Európa-bajnok, olimpiai 5. helyezett, Módos Péter olimpiai bronzérmes, Lőrincz Tamás Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes, Lőrincz Viktor Európa-bajnoki bronzérmes, Világkupa győztes, Kozák István Egyetemi Világbajnok illetve edzőik Takács Ferenc, Sztuhács György szövetségi kapitány és Bacsa Ferenc a magyar utánpótlás-szakág vezetője valamint Bacsa Péter a magyar bíróbizottság elnöke, a londoni olimpián résztvevő bíró.

A közönségtalálkozót Tittmann János, Dorog polgármestere nyitotta meg, majd a jelenlévők videós összefoglalókat tekinthettek meg, ezt követően a versenyzők élménybeszámolóikat, érdekes tapasztalataikat, sztorijaikat és a jövőbeni céljaikat osztották meg a közönséggel, mely a „szép volt fiúk!, szép volt fiúk!” lelkes buzdítással fogadta a sportolókat.

A budapesti világbajnokságra valamint már a Rió-i olimpiára is készülő birkózókat ezután autogram-kérők hada ostromolta, akik közös fotókat is készíthettek a versenyzőkkel. Sőt Lőrinc Tamás olimpiai ezüstérmes és Módos Péter olimpiai bronzérmes birkózók még érmeiket is elhozták és lehetőséget adtak arra, hogy bárki megnézhesse, megérinthesse személyesen is.

A közönségtalálkozót követően a dorogi birkózó lányok kapták a főszerepet, a Női diák és serdülő Országos Bajnokságon vettek ugyanis részt Tatabányán. A Dorogi Nehézatlétikai Club leány birkózói a környéket összefogva Dorogról, Esztergomból, Tokodról és Nagysápról indított versenyzőket a megmérettetésen. A két szőnyegen megrendezett tornán a dorogiak négy ezüstéremmel (Dóczi Anna, Kapaló Vivien, Németh Anna, Rajos Dóra) és öt bronzéremmel (Szekér Szimonetta, Gyarmathy Kata kettővel, Gyarmathy Anna és Vitek Adrienn) tértek haza. Rajtuk kívül még ötödik helyével Tóth Roberta jeleskedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT