Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2022. Február 24. 08:13, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Bosszantó szokások, amit a dohányosok nem is tudnak magukról

Bosszantó szokások, amit a dohányosok nem is tudnak magukról

A dohányosok és a nem dohányosok „örök harcban” állnak egymással.

A dohányos emberek sokszor nem is tudnak arról, hogy mennyi olyan szokásuk alakult ki a hosszú évek alatt, amelyek akár bosszantóak is lehetnek azok számára, akiknek nincs ilyen szenvedélyük. Legyen szó egy közeli barátról, egy családtagról, egy munkatársról, minden nemdohányzó ember tud legalább egy olyan szokást, ami igenis bosszantja a cigarettázó ismerősében. Mutatunk is néhányat!

5 szokás, amit a dohányosok csinálnak

A dohányzás káros az egészségre és ezt mindenki tudja. Szerencsére, napjainkban egyre több az egészségtudatos ember és ezzel a dohányzó emberek tábora is egyre inkább apad. Persze még mindig sokan dohányoznak, de legalább sokan már nem a lakásban, hanem az udvaron, az erkélyen és a kertben. Ennek ellenére szinte mindenki tud egy indokot, ami zavarja a dohányzó barátjában, munkatársában vagy családtagjában.

Az egyik bosszantó szokás az, ha például nagyobb baráti társaság együtt megy nyaralni és útközben többször meg kell állni a dohányosok kedvéért, hogy cigiszünetet tartsanak. A nemdohányzók nem értik, hogy nem lehet kibírni azt a 4-5 – vagy több – órát, míg a dohányosok azon háborodnak fel, hogy miért is kell kibírniuk nekik bármennyi időt is, hiszen a nyaralás még nem azt jelenti, hogy leszoktak erről a káros szenvedélyükről.

Az még a jobbik eset, ha a dohányos ellátogat egy nemdohányzó családhoz, emberekhez és hamutartót kér, hogy abba hamuzzon, ha a teraszon vagy az erkélyen szeretne elszívni egy cigarettát. Az viszont sokakat zavar, ha az erkély tele lesz hamuval és még a csikk is ott bűzölög az erkély valamelyik sarkában.
A nemdohányzók nagyon jól tudják, hogy milyen olyan közegben, irodában együtt dolgozni olyan személyekkel, akik óránként kimennek rágyújtani. Hiába a fogmosás – jó esetben – a rágózás és a dezodor használata vagy egy gyors szellőztetés, a semmihez sem hasonlítható dohányfüst bizony mindenbe beleivódik, így a bőrbe, a ruhába is, és ez a szag bizony terjeng a levegőben. A dohányfüst valóban nem kellemes, ellenben, ha áttérünk az elektromos cigarettára, akkor akár a gyümölcsös vagy mentolos e-liquid közül is válogathatunk, de a kellemes mogyoró, mangó, ananász, kivi és alma illatok is elnyerhetik a tetszésünket.

A nemdohányzók soha nem fogják megérteni azt a „szövetséget”, ami a dohányzó embereket összetartja. Így az sem tartják elfogadhatónak, amikor a dohányzó emberek csoportokba verődve – akár tiltott helyeken is – dohányoznak, fittyet hányva mindenre és mindenkire.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 15:20, szerda | PR

Arany és ezüst női papucsok – hogyan viseljük őket hétköznapi stilizációkban?

Az arany papucs tökéletes választás, ha egy kis eleganciát szeretnénk csempészni a hétköznapi öltözékünkbe.

2024. Július 16. 17:01, kedd | PR

Emberek és gépek egységben, avagy szakmunkák a 21. században

Elveszik a robotok a munkánkat? Nem feltétlenül! Igaz, a világ jelentősen átalakul. De a gépek már a 19-20. század környékén is feszültségeket, lázadásokat szültek.

2024. Július 12. 10:37, péntek | PR

A transzcendentális meditáció kezdők útmutatója: egyszerű lépések a békésebb élet felé

A transzcendentális meditáció (tm) egyre több ember figyelmét kelti fel, mint egy egyszerű, mégis mélyreható technika a stressz csökkentésére, a belső béke elérésére és az általános jólét javítására.

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén