Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Szeptember 11. 11:27, szerda | Sport
Forrás: Váci KSE

Csak a Csurgó? – ma pályán a váci késisek

Csak a Csurgó? – ma pályán a váci késisek

Szerdán, 18.00 órakor a tavalyi bajnokság bronzérmese, a Csurgó gárdája vendégeskedik a Váci Sportcsarnokban.

A csurgóiakról, dióhéjban annyit érdemes tudni, hogy a horvát határ közelében fekvő, mintegy 6000 lelket számláló kisváros – nem utolsó sorban tőkeerős főszponzorának köszönhetően – az elmúlt években meghatározó kézilabda centrummá nőtte ki magát. Míg korábban – a település fekvése miatt – lasszóval kellett fogni az épkézláb játékosokat, addig napjainkra a biztos megélhetésre vágyó hazai (és most már külföldi) kézilabdázók keresett állomáshelye lett a somogyi együttes.

Míg Vácott leginkább a kontinuitásra esküsznek, addig Csurgón igen jelentős a fluktuáció. Mivel a mi-nőséget helyezik előtérbe, így Imre Vilmos edző minden poszton legalább két jó játékosból választhat, hogy kit küldjön pályára. Közöttük– ahogyan a Vác, a Gyöngyös, vagy éppen a Balatonfüred csapatában – is akad két egykori PLER-es ifista (Pordán Bálint, és Gazdag Tibor), akik a nagyobb erkölcsi, és anyagi megbecsülés érdekében hagyták el fővárosi nevelőegyesületüket.

A két gárda viszonylag rövid, közös múltjában két váci győzelem is található. A tavalyi bajnokság őszi szakaszában egy – sikeres – edzőbuktatás haszonélvezői lehettek a váciak (ebben most felesleges reménykedni), míg idén nyáron, a felkészülés során, Budapesten, egy turbulens edzőmérkőzésen nyertek egy góllal.

A bajnokság első fordulójában mindkét együttes jól vette az akadályt: a Vác a PLER otthonából hozta el nagy küzdelemben a két pontot, a Csurgó pedig hazai pályán 34:18-cal gázolta el az előzetesen masszív középcsapatnak becsült Orosházát.

Az előzmények alapján színvonalas mérkőzésre, és parázs csatára van kilátás, ahol a hazai együttes fokozottan számít szurkolói biztatására, és abban reménykedik, hogy a vendégszurkolók kedvelt rig-musa, miszerint „Csak a Csurgó!”, a találkozó végére kicsit átalakul…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.