Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Február 04. 08:33, hétfő | Helyi
Forrás: DNC

Csapatbajnoki arany- és ezüstszerzés térségünk birkózóitól

Csapatbajnoki arany- és ezüstszerzés térségünk birkózóitól

Megnyerte a csapatbajnokságot a térségünk fiatal birkózóit tömörítő Dorogi Nehézatlétikai Club serdülő alakulata a közelmúltban a fővárosban. Mellettük a diák korosztályban ezüstérmet szerzett.

Szinte hihetetlen teljesítménnyel rukkolt ki a Dorogi Nehézatlétikai Club Diák és Serdülő csapata a közelmúltban. Budapesten zajlott mindkét korosztályban az országos szabadfogású csapatbajnokságot az ESMTK tornacsarnokában. Előbb a diákok (10-11-12 évesek) gyűrték egymást a szőnyegen, aki közt a megfiatalított dorogi csapat várakozáson felül teljesítve második lett.

A csoporttalálkozók során a dorogiak legyőzték a Kecskemét, az FTC és az Érd csapatát. Ezzel bejutottak a négyes döntőbe, melyben az orosháziakon túljutva a későbbi győztes házigazda ESMTK csapatát is felülmúlták. Az utolsó mérkőzésen Cegléd következett, ellenük is jól teljesítettek, 11 súlycsoportból hatban a dorogiak nyertek, de a pontozás sajátosságának köszönhetően végül mégis a ceglédiek jöttek ki 22-20-ra ebből a mérkőzésből. Ezáltal körbeverés alakult ki, és hiába győzte le a Dorog az ESMTK-t, a hazaiak lettek a bajnokok, Dorog a második, a Cegléd pedig a harmadik helyen végzett.
A kiváló eredményért természetesen dicséret illeti a fiatalokat, de a dorogiakat ismerve, ősszel a kötöttfogású csapatbajnokságon a bajnoki cím elnyerése lesz csak az elfogadható eredmény.

A csapat csoporttalálkozóinak eredményei:
Dorogi NC - Univer-Kecskeméti TE: 28:17
Dorogi NC - FTC: 32:12
Dorogi NC - Érd: 34:10
Első négy között az éremért folyó küzdelmek:
Dorogi NC - ESMTK: 22:21
Dorogi NC - Orosházi Spartacus: 25:15
Dorogi NC - Ceglédi VSE 20:22

Az ezüstérmes-csapat tagjai:
Vitek Amadeusz Horváth Vanessza, Sebők Kristóf, Vígh Soma, Dóczi Mátyás, Spányik Ákos, Kovács Erik, Bádi Balázs, Gremsberger Edvin, Kolozsi Hiláriusz, Kapás Máté, Babócsa Nikolasz, Szabó Zsombor, Rajos Richárd, Klányi Krisztofer, Lévai Patrik.
Edzők: Lévai Zoltán, Kövecs Károly, Knyaskó Máté

Dorogi bajnok birkózók
Ezt követő a serdülő korosztály (13-14-15 évesek) utazott a fővárosba, ahol a korábbi sikeren felbuzdulva, elszántan álltak szőnyegre az idősebbek is. Ez a csapat szintén fiatalabbakkal volt telítve, ezért az első számú cél a négyes döntőbe kerülés volt, de a nap folyamán mutatott elszántság és törekvés reményt adott a nehéz, de nem lehetetlen bajnoki cím megszerzésére.

A csoporttalálkozók alkalmával az Orosháza, a Túrkeve és a Törökszentmiklós legyőzésével, a fiatal gárda a csoport elsőként jutott a négyes döntőbe, ahova szintén a verseny alatt megmutatkozó három legjobb csapat küzdötte be magát, így döntős lett a Csepel, a CSABI és a Cegléd együttese is. A Dorogi Nehézatlétikai Club 100 százalékos teljesítményt nyújtva, töretlenül győzedelmeskedett mindhárom egyesület felett, ezzel kivívva az országos Csapatbajnoki címet.

A bajnok-csapat csoporttalálkozóinak eredményei:
Dorogi NC - Orosházi Spartacus: 30:10
Dorogi NC - Törökszentmiklós: 37:4
Dorogi NC - Túrkeve: 37:4
Első négy között az éremért folyó küzdelmek:
Dorogi NC - Csepeli BC: 31:8
Dorogi NC - Ceglédi VSE: 25:15
Dorogi NC - CSABI 20:12

A Bajnok csapat tagjai:
Szányi Áron, Hódi Erik, Gremsberger Bertalan, Putnoki Zsolt, Szekér Simonetta, Lévai Tamás, Bélik Ugrin Koppány, Vitek Dárius, Kozák Kevin, Rajos Dóra, Takács István, Kovács Győző, Németh Anna, Kismóni Móric, Vitek Adrien, Szabó Colin, Vitek Kálmán, Gyarmathy Kata, Kismóni Botond, Balogh Zsolt.
Edzők: Lévai Zoltán, Kövecs Károly, Knyaskó Máté

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.