Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Szeptember 22. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: ITE

Diéta és egészséges életmód – miben rejlik titkuk?

Diéta és egészséges életmód – miben rejlik titkuk?

Szeretne újra elégedetten tekinteni a tükörbe? Fontosnak tartja, hogy a nyilvánvaló esztétikai okok mellett egészségének megőrzése miatt is sikerüljön lefaragnia a kilókból?

Krónikus betegségein változtatna életmódjának megreformálásával? Esetleg jobb közérzetre, energikusabb mindennapokra vágyik? A diéta és az életmódváltás témaköre talán lerágott csontnak tűnhet, mégis van új a nap alatt, hiszen évről-évre sokan szembesülnek azzal, hogy még mindig nem sikerült fogyni, és minden igyekezet ellenére sem jön a várt változás.

A flora.hu szakemberei is úgy vélik, hogy az egészséges életmód alapjai, és az ezzel kapcsolatos legfontosabb információk terén még mindig elég nagy a zűrzavar. Tartson velünk, és ismerje meg a titkot, hogyan változtathat életén néhány alapvető tanács megfogadásával!

„Az vagy, amit megeszel” – ha nem is a szó legszorosabb értelmében, de átvitten ez biztosan így van. Ha fogyni szeretne, semmiképpen ne a kalóriák elszánt számolgatásával, és éhezéssel igyekezzen ezért tenni, hiszen így csak tápanyaghiányos állapotot érhet el. Adja meg szervezetének azokat a legfontosabb ásványi anyagokat és vitaminokat, melyek az erőnléthez és az egészséges mindennapokhoz szükségesek! A fogyókúrázók leggyakrabban ott rontják el, hogy egy hosszabb-rövidebb kúrától várják a sikert, ráadásul véglegesen. Hiába azonban a káposztaleves kúra, vagy a 90 napos diéta betartása, ha utána visszatér megszokott ételeihez. A jojó-effektus nem csak pszichésen fogja megviselni, de bőre is kárát látja a folyamatos hízásnak, fogyásnak. Törekedjen a kiegyensúlyozott táplálkozásra, viszont cserélje le azokat az alapanyagokat, melyek tele vannak transzzsírsavakkal, tartósítószerekkel, a szervezet számára nem tápanyagnak minősülő összetevőkkel.

A fehér lisztet, cukrot, a félkész és gyorséttermi ételeket is száműzze életéből, helyettük ügyeljen a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, a zöldségek, gyümölcsök fogyasztására, de ne hiányozzanak az esszenciális zsírsavakban gazdag halak sem az asztalról. Egészséges köretként válasszon zöldségeket, salátákat, gerslit, barna rizst, vagy hajdinát. A lehetőségek száma végtelen, nézzen körül a bioboltok kínálatában is!

Az életmódváltás szerves részét kell, hogy képezze a rendszeres testmozgás is. Nem, nem a tízperces szobabiciklizésről beszélünk, hiszen ennyi túl kevés ahhoz, hogy bármilyen változás következzen be testén! A fokozatosságra azonban felhívnánk figyelmét, tehát ha jelentős túlsúllyal küzd, vagy régen sportolt utoljára, eleinte csak 20-30 percek javasoltak naponta, közepes intenzitással. Időhiány ide vagy oda, ennyi időt mindenképpen bele lehet szorítani a zsúfolt hétköznapokba is. Szervezete az odafigyelést energikussággal, jó közérzettel, és leolvadó kilókkal hálálja majd meg. Emelje folyamatosan a saját magával szembeni elvárásokat, mozogjon mindig komfortzónáján túl!

Dohányzás, rendszeres alkoholfogyasztás- ezeket jobb, ha azonnal el is felejti, hiszen nem összeegyeztethetőek sem az életmódváltással, sem az egészséges életvitellel. A mindennapokban minket ért stressz ugyan nem minden esetben kivédhető, de kezelésére a sport, vagy éppen az új hobbik megtalálása hosszú távon sokkal hasznosabb és élvezetesebb megoldásnak bizonyulnak, mint a szervezet tudatos rongálása. Törekedjen a testi-lelki harmóniára, mely az egészséges életmód alapját képezi!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.