Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Május 05. 07:54, hétfő | Helyi
Forrás: lvp/MTI - fotó: illusztráció: dorog.hu

Dorogi arany a kötöttfogású birkózó ob-n

Dorogi arany a kötöttfogású birkózó ob-n

Bajnoki címet szerzett Jäger Krisztián a Dorogi Nehézatlétikai Club birkózója a vasárnap Budapesten lezajlott országos kötöttfogású bajnokságon. Mellette még a BVSC tokodi versenyzője, Korpási Bálint is remekelt.

A vantaai Európa-bajnokság két aranyérmese közül Lőrincz Tamás betegség miatt nem lépett szőnyegre, Bácsi Péter ugyanakkor magabiztos birkózással nyerte meg a 80 kilogrammos kategória küzdelmeit a kötöttfogásúak vasárnapi országos bajnokságán.
A Fáy utcában rendezett ob-n a kétszeres Eb-első Bácsi - ahogy a kontinensviadalon, úgy ezúttal is - akciódúsan birkózott, s könnyedén szerezte meg az aranyérmet.
A válogatott versenyzők közül a 2009-es világbajnok Kiss Balázs nyújtott még kiemelkedő teljesítményt. A BVSC kiválósága nem saját súlyában, 98 kilogrammban, hanem a nehézsúlyúak (130 kg) között szerepelt, s többek között az Eb-n ötödik Lám Bálintot is legyőzve szerezte meg a bajnoki címet. A második helyen a veterán Deák Bárdos Mihály végzett, aki már a fináléra nem állt ki.

„Bácsi Péter, Kiss Balázs és a 71 kilóban győztes Korpási Bálint produkcióját lehet kiemelni, ők jól birkóztak, egyébként sok igazán emlékezetes mérkőzés nem volt” - mondta az MTI-nek Struhács György szövetségi kapitány.

Érdekesség, hogy az idei Európa-bajnokságon szintén ötödik Szabó László (75 kg) csak második lett, miután a döntőben kikapott Kun Renátótól, míg a 66 kg-ban válogatott Kozák István kétszer is vereséget szenvedett, s végül csak ötödik lett.

Kötöttfogású országos bajnokság, győztesek:
59 kg: Knipli Csongor (Dél-Zselic SE-Kaposvári NSE)
66 kg: Jäger Krisztián (Dorogi NC)
71 kg: Korpási Bálint (BVSC-Ganz-Jászkisér)
75 kg: Kun Renátó (FTC)
80 kg: Bácsi Péter (FTC)
85 kg: Lőrincz Viktor (CVSE)
98 kg: Varga Ádám (Vasas SC-Puebla)
130 kg: Kiss Balázs (BVSC-Puebla-Ganz-Jászkisér)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT