Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Április 10. 09:11, hétfő | Helyi
Forrás: Koller József/InfoEsztergom.hu

Egyetlen ponttal kikapott a Vitéz-sereg

Egyetlen ponttal kikapott a Vitéz-sereg

Biztos vezetés után egy rövidzárlatnak köszönhetően kikapott egy ponttal a hétvégén az Esztergomi Vitézek csapata idegenben a Budapest Exiles együttesétől.

Nagy várakozás előzte meg a mérkőzést, hiszen a korábbi eredmények ismeretében a Vitézek számára a döntőbe jutáshoz csak a győzelem volt az elfogadható. Ennek szellemében kezdtek a vendégek és már a harmadik percben 22 méteres büntetőhöz jutottak, amit Kiss K értékesített. Középkezdést követően azonnal i vendégtámadás futott a jobb oldalon és az elmélázó vitézi védelem benézte az Exiles célját, mellyel átvették a vezetést 3-5-re a fővárosiak. A hatodik perc újra esztergomi büntetőt hozott. Kiss ismét biztos volt, újra vezetést szerzett 6-5-re a Vitéz-alakulat. Ezt követően támadásban maradtak a Vitézek. A 11.valamint a 31. percekben Zwelakwe illetve Suiogán egyéni megmozdulásaik gyönyörű célokat eredményeztek megerősítve a vezetést. Sőt az utolsó percben Zwele egy három pontos büntetőrúgást értékesített beállítva az első félidei eredményt.

A második játékrészben sajnos bekövetkezett, amit senki sem várt. Az első támadásokat még a Vitézek vezették, de a 12. percben lebénult a fiatal vitézi csapat, teljes rövidzár állt be, aminek következménye a 12- 22 perc között bekapott három Exiles cél és az eredményjelző máris 34-26-ot mutatott.

Ekkor új erőre kaptak a Vitézeket, támadások sorozatát vezették a fiúk, többször is célhelyzetbe kerültek, de az eredményen csak szépíteni tudtak.

Az igen fiatal esztergomi csapat dicséretre méltóan játszott, nem vallott szégyent, a vereséget ugyan megmagyarázni nem lehet, de ezen mérkőzés elvesztése a rutintalanságnak tudható be.


RÖGBI NB I

BP Exiles-Esztergomi Vitézek RAFC 34-33(8-26)
Bp Kispesti Pálya 100 néző. Vezette: Jánosi.
Vitézek: Német, Szakály, Heckel, Jámbor, Koller, Ágotai, Gyurcsik, Sölösi D, Mándoki, Suiogan T, Zwelakve, Stigmajer, Remsik, Sovány, Kiss K.
Csere: Raul, Fantanaru, Robotha, Volentér, Varga, Csákvári, Rácz R, Hajdú
Célok: Kiss K 13, Zwelakve 10, Suiogan T 5, Sovány 5.
Edzők: Sölösi László, Zwelakhe Sodladla.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.