Városlista
2024. április 12, péntek - Gyula

Hírek

2013. Július 14. 08:10, vasárnap | Helyi
Forrás: Skopec Veronika/Fotó: Esztergomi Futóművek

Éjszakai rohanás – teliholdas futóparti a Duna parton

Éjszakai rohanás – teliholdas futóparti a Duna parton

Folytatódik a Dunaparti Futópartik az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület szervezésében jövő szombaton, amikor a leghangulatosabb megmérettetésen, a Teliholdfutamon rajtolhatnak el a versenyzők.

Esztergomi Futóművek népszerű Dunaparti Futópartik versenysorozatának a 3. fordulója, a Teliholdfutam zajlik le jövő szombaton este. A futók a kerékpárúton tehetik magukat próbára éjszakai körülmények között. A Teliholdfutamon fényvisszaverő mellény vagy egyéb világító alkalmatosság (fejlámpa, elemlámpa, kerékpáros villogók, fluoreszkáló fényrúd) viselése kötelező, míg a fáklya, a gyertya, esetleg hasonló tűzveszélyes világítóeszközök használata tilos.

Az esti megmérettetésen most is több táv áll a futók rendelkezésére, a résztvevők választhatják ugyanis a 4 kilométeres, vagy a 10 kilométere távot is, attól függően ki mennyire aktív még éjszaka, vagy ki mennyire felkészült.

A verseny útvonala:
Sötétkapu alagút – Papnevelde utca – Molnár sor – Berényi Zs. utca – Mindszenty hercegprímás tere – Sobieski sétány – kerékpárút – fordító (kimérve a 4 és 10 kilométeres távnak megfelelően) – kerékpárúton vissza az Erzsébet parkban lévő célig

Online előnevezni még július 17-ig lehet. A helyszínen is van lehetőségünk jelentkezni a versenyközpontban szombaton 19 óra és 21:30 között. A futam 21:30-kor indul. Ha valakinek esetleg az előnevezés után közbe jönne valami egy elfoglaltság, és nem tud megjelenni a versenyen, akkor a befizetett nevezési díj átruházható, illetve a következő év végéig felhasználható a Dunaparti Futópartikon.
Kedvezményes nevezési díjra is lehetőség van. Azok számíthatnak engedményre, akik már rendelkeznek saját chipes rajtszámmal illetve Spuri Futókártyával.

A versenyt követően az eredményhirdetés 23 óra körül várható. A 4 és 10 kilométeres távon az első három helyezett férfi és nő érem és tárgyjutalomban részesül, de minden induló a verseny logójával ellátott emléktárgyat kap, valamint gazdára talál a Szentjánosbogár-díj a legkivilágítottabbaknak, illetve különdíjban részesül a legfiatalabb és a legidősebb versenyző.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT