Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2015. Augusztus 24. 08:00, hétfő | Helyi

Ekcéma kezelése: segítünk, mire figyeljen!

Ekcéma kezelése: segítünk, mire figyeljen!

Bár a nyár elsősorban a napvédelemről és annak bőrkárosodásoktól való megóvásáról szól, de van egy olyan bőrprobléma, mely nem válogat, és bizony évszaktól függetlenül bármikor előfordulhat.

egy olyan bőrprobléma, mely nem válogat, és bizony évszaktól függetlenül bármikor előfordulhat. Nem más ez, mint az ekcéma, mely a rendkívül kellemetlen viszketés mellett a megjelenés elcsúfítása miatt is mindenképpen szót érdemel.

A hillvital.hu szakemberei úgy vélik, hogy az ekcéma kezelése során megéri a gyógynövények felhasználásával készült termékek mellett dönteni, ugyanis ezeket mellékhatások nélkül használhatjuk még hosszú távon is. Cikkünkben most néhány hasznos tanáccsal szeretnénk szolgálni mindazoknak, akik fontosnak tartják, hogy a viszketési rohamokkal járó betegség elkerülje őket, vagy ha már megjelent, akkor minél gyorsabban meg lehessen szabadulni a tünetektől.

Csak óvatosan a vegyszerekkel!
Számos bőrbetegségről kiderült már, hogy a háttérben a legyengült immunrendszer áll. Ilyen szempontból a súlyfelesleg és az elsavasodott szervezet jelentős kockázati tényezőnek számítanak. Hasonlóképp sok gondot okozhat, ha nem elég körültekintően választjuk meg a tisztálkodó szereket, vagy a mosóport. A bőr irritációját nagyon nehéz lesz megszüntetni, ha nincsen tisztában azzal, mi váltotta ki azt. Éppen ezért fontos, hogy az ekcéma kezelése során lehetőleg cserélje le a túlillatosított, mesterséges adalékokat tartalmazó tusfürdőket, szappanokat, és helyettük részesítse előnyben a teljesen természetes alapanyagokat.

Vakaródzás? Felejtse el!
Az ekcéma tünetei közül a gyulladás és a kivörösödött bőrfelület mellett a viszketés az, ami a leginkább próbára teszi a betegeket. Az a baj ezzel, hogy egyfajta ördögi kör, ugyanis ha a rohamokban előtörő viszketés során a vakaródzással felsérti a beteg az egyébként is gyulladt részeket, ami csak tovább súlyosbítja a helyzetet, és persze meghosszabbítja a gyógyulás idejét. De mit tehetünk, ha egyszerűen nem tudunk ellenállni a vakaródzásnak? Fontos az önuralom, de saját dolgunkat könnyíthetjük meg, ha olyan készítményeket használunk, amelyek enyhítik a viszketést. Hasznos, ha rövidre vágja a körmeit, és pamut ruházatot visel az ekcémával érintett felület fölött, ami kevésbé irritáló.

Hidratálás minőségi készítményekkel
Bőrünk a túl kevés folyadékbevitel, a környezeti hatások, a forró víz, vagy egyszerűen csak genetikai okok miatt gyakran kiszáradhat. Fontos tehát, hogy napi szinten gondoskodjon a hidratálásról. Korántsem mindegy azonban az, hogy milyen alapanyagokat használ ehhez. A kamilla, az aloe vera, vagy például a körömvirág olyan értékes hatóanyagok, melyeket érdemes bevetni az ápolt, puha, hidratált bőr érdekében. Legjobb, ha minden tusolás után gondoskodik bőre átkenéséről, és a forró kádfürdőkről inkább lemond.

Ha már felütötte fejét az ekcéma, akkor természetesen nem elég a hidratálás, hanem kifejezetten a gyógyulást elősegítő készítményekre van szükség. A holt-tengeri iszapos termékek, vagy a kátrányt tartalmazó típusok remek választásnak bizonyulnak, de a lóbalzsam, vagy a shea vaj is bevethető a gyulladás csökkentése, az ekcéma kezelése érdekében.

Megelőzés immunerősítéssel
Fontos, hogy a bőrbetegség kialakulásának kockázatát a minimálisra csökkentse, s ebben jelentős szerep jut a szervezet általános egészségi állapotának. A minőségi, tiszta tápanyagok fogyasztása, a súlyfelesleg leadása és a méregtelenítésről is gondoskodó rendszeres testmozgás olyan fontos tényezők, melyek mellett semmiképpen nem mehet el akkor, ha életmódváltásról van szó. A megfelelő étrend-kiegészítők és a természetes összetevőket tartalmazó készítmények remek választásnak bizonyulnak mind az ekcéma kezelése, mind annak megelőzés során.

Címkék: életmód, ekcéma, kezelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.