Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. November 01. 16:39, hétfő | PR
Forrás: (x)

Ez hiányzik, hogy a drónozás nézőként is élvezhetővé váljon

Ez hiányzik, hogy a drónozás nézőként is élvezhetővé váljon

Egyre népszerűbb sportág a drónröptetés, de még van hová fejlődni.

Habár ma még kevesen követik, a világ legprofibb drónosai már komoly versenyeken mérik össze a tudásukat. Ilyen többek közt a Drone Champions League, amelynek egyik helyszíne a svájci Laax Nemzeti Park - tudhatjuk meg az E-sport magazinból.

A cikkből megismerhetjük a 26 éves, zürichi versenyző Timothy Trowbridge-t is, aki dánokkal és németekkel közösen indult az Apex Racing csapatában. Már a verseny előtt leszögezte: “Azért vagyok itt, hogy nyerjek.”

Az eredetileg informatikus Trowbridge mások videói alapján, de saját maga rakta össze a drónjait. “Nagyszerű érzés, mintha az ember egy vadmadár lenne a levegőben” - mondja.

Elmondása szerint költséges hobbiról beszélhetünk: egy drón 500 frankba (azaz mintegy 168 ezer forintba) is kerülhet. Ehhez járul hozzá a havi 100-200 frank (30-70 ezer forint) fenntartási költség.

A drón mellé ráadásul szükség van videószemüvegre és távirányítóra is. A drónokat Trowbridge kamerával vezérli, így az ember szinte az ő szemeiken keresztül lát.

A már 4 éve drónozó férfi elárulta, már a harmadik éves versenyen vesz részt. “Általában elsétálok egy mezőre egy parasztudvar mellett, és ott gyakorolok” - tette hozzá.

A drónozás egyelőre ezzel együtt sem válhat népszerű sportággá, mivel ehhez jóval több izgalmat kellene nyújtania a nézőknek. Jelenleg még nehéz nyomon követni a gyors helyzetváltoztatásokat.

Élvezhetőbbé teheti a röptetést, ha a nézők is videószemüveget kapnának, amivel szintén a madarak perspektívájából figyelhetnék a futamot.

A cikk a Tech magazin, Férfinet, Igazmondó és Hírpatak oldal együttműködéséből jött létre.

Címkék: drón, drónozás, néző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.