Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2021. November 01. 16:39, hétfő | PR
Forrás: (x)

Ez hiányzik, hogy a drónozás nézőként is élvezhetővé váljon

Ez hiányzik, hogy a drónozás nézőként is élvezhetővé váljon

Egyre népszerűbb sportág a drónröptetés, de még van hová fejlődni.

Habár ma még kevesen követik, a világ legprofibb drónosai már komoly versenyeken mérik össze a tudásukat. Ilyen többek közt a Drone Champions League, amelynek egyik helyszíne a svájci Laax Nemzeti Park - tudhatjuk meg az E-sport magazinból.

A cikkből megismerhetjük a 26 éves, zürichi versenyző Timothy Trowbridge-t is, aki dánokkal és németekkel közösen indult az Apex Racing csapatában. Már a verseny előtt leszögezte: “Azért vagyok itt, hogy nyerjek.”

Az eredetileg informatikus Trowbridge mások videói alapján, de saját maga rakta össze a drónjait. “Nagyszerű érzés, mintha az ember egy vadmadár lenne a levegőben” - mondja.

Elmondása szerint költséges hobbiról beszélhetünk: egy drón 500 frankba (azaz mintegy 168 ezer forintba) is kerülhet. Ehhez járul hozzá a havi 100-200 frank (30-70 ezer forint) fenntartási költség.

A drón mellé ráadásul szükség van videószemüvegre és távirányítóra is. A drónokat Trowbridge kamerával vezérli, így az ember szinte az ő szemeiken keresztül lát.

A már 4 éve drónozó férfi elárulta, már a harmadik éves versenyen vesz részt. “Általában elsétálok egy mezőre egy parasztudvar mellett, és ott gyakorolok” - tette hozzá.

A drónozás egyelőre ezzel együtt sem válhat népszerű sportággá, mivel ehhez jóval több izgalmat kellene nyújtania a nézőknek. Jelenleg még nehéz nyomon követni a gyors helyzetváltoztatásokat.

Élvezhetőbbé teheti a röptetést, ha a nézők is videószemüveget kapnának, amivel szintén a madarak perspektívájából figyelhetnék a futamot.

A cikk a Tech magazin, Férfinet, Igazmondó és Hírpatak oldal együttműködéséből jött létre.

Címkék: drón, drónozás, néző

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 11:17, szombat | PR

A kompresszorvásárlás szakmai támogatója: BTK Kft.

Bár a kompresszorok egyszerű szerkezeteknek tűnnek, beszerzésük megfontolt döntést kíván. Ebben nyújthatnak segítséget a terület szakértői, ám még jobb, ha a támogatás nem csak ebben merül ki.

2021. December 03. 18:24, péntek | PR

A vállalatok javában radírozzák a Fordista-modelleket

Egy átfogó kutatás a napjainkban zajló történelmi jelentőségű változásokra világított rá.

2021. December 01. 15:23, szerda | PR

Nagycsaládos, kisbabás vendégség - így szervezd meg tökéletesen

A karácsonyi ünnepek közeledtével mindenki izgatottá válik.

2021. November 30. 17:07, kedd | PR

Költséghatékonyabbak és energiatakarékosabbak az elektromos buszok, mint a dízelek

Nemzetközi tesztprogram vizsgáztatja a magyar fejlesztésű elektromos Ikarus buszt.