Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 05. 06:26, hétfő | Helyi
Forrás: (x)

Ezek a világ legnépszerűbb trófeái

Ezek a világ legnépszerűbb trófeái

Íme 7 ikonikus trófea, amelyek a világ legnépszerűbb elismeréseinek örvendeznek. Felbecsülhetetlen eszmei értékűek, nem mellesleg pedig rengetegen álmodoznak arról, hogy egyszer a kezükben tarthassák álmaik trófeáját.

Egy professzionális élsportoló célja és legfőbb vágya az, hogy egyszer a magasba emelhesse az adott sportág legfőbb díját, vagy trófeáját. A hihetetlen küzdelem, felkészülés és akaraterő meghozza a gyümölcsét: a legjobb sportolók tényleg megvalósíthatják álmaikat, amely nem csak számukra, de a nézők számára is felbecsülhetetlen érzés. Összeszedtük a világ legnépszerűbb trófeáit, amelyek mindig is óriási értéknek számítottak:

1. Labdarúgó-világbajnokság

A labdarúgó-világbajnokság végén a győztes csapat kapja meg a gyönyörű trófeát, amely 18 karátos aranyból készül. Eredetileg Stabilimento Artistico Bertoni tervezte meg ezt a kupát, amely először az 1974-es világbajnokságon került ki a nagy nyilvánosság elé. A stílus és a design tekintetében is rendkívül egyedinek mondható, ugyanis két ikonikus emberi alak tartja a földgömböt. Egyértelműen ez tekinthető a legismertebb és legnépszerűbb trófeának az összes sportág között.

2. Wimbledon

Először 1877-ben jelent meg a jellegzetes wimbledoni trófea, amelyet a férfi egyes döntősei közül a győztes vehet át. Aranyozott ezüstből készül ez a trófea, amely hatalmas sikernek és elismerésnek számít azok számára, akik valaha megkapják ezen a neves versenyen. 1893 óta a győztes az eredeti trófea replikáját nyeri el, de a nevét minden esetben bele gravírozzák az eredeti műtárgyba.

3. Claret Jug trófea

A legnagyobb golf hagyományokkal rendelkező versenyt, a British Open-t először 1860-ban rendezték meg, amelyet a szigetországban még ma is egyszerűen „The Opennek” neveznek. Egészen 1873 óta az ezüst Claret Jug trófeáért folyik a küzdelem, amelynek a különleges stílusát és formáját az edinburghi „Mackay Cunningham & Company” alkotta meg. Az eredeti trófeát 1928-ban egy múzeumba helyezték el, de a későbbiekben készítettek egy replikát, amelyet azóta is használnak. A replika trófeára viszont az összes győztes nevét bele gravíroztatják, de a győztes csak a következő évi versenyig birtokolhatja.

4. Krikett

A krikett sportág legnagyobb presztízsű összecsapásának alkalmával nem csillogó aranyérmekért folyik a küzdelem, hanem egy urnányi hamuért. Érdekes történet övezi azt, hogy valójában miért is hamvakért folyik a küzdelem, nem pedig mondjuk egy arany medálért vagy kupáért. Nem mellesleg pedig az 1xbet szerint a krikett az egyik legközkedveltebb sportágnak számít Angliában, amelyre természetesen már fogadni is lehet.

5. Webb Ellis trófea

A Webb Ellis trófea az első Rögbi Világbajnokságon került bemutatásra. Az ekkor használt trófea egy 1906-os londoni Carrington and Co ezüst darab volt. Az 1987-es világbajnokságra viszont már egy „Garrard&Co” által készített trófeát fontolgatott a bizottság, amelyet végül mindenki elfogadott, majd pedig a Webb Ellis nevet adták neki, hiszen őt tekinthetjük a rögbi sport úgynevezett „feltalálójának”.

6. Olimpiai aranyérem

A legelső Olimpiai játék 1896-ban Görögországban, Athénban került megrendezésre. Pár évvel később, 1904-ben jelentek meg a mai olimpiai érmek – azaz az arany, ezüst, és a bronz - amelyeket minden győztes megnyerhet a sikeres versenyzés után.

7. Boksz világbajnoki öv

Habár manapság sajnos nincs akkora mértékű jelentősége a világbajnoki övnek, mint például Muhammad Ali idejében, mivel gyakorlatilag négy nehézsúlyú övet lehet megnyerni adott kategóriákon belül. Emiatt sajnálatos módon nincs akkora kultusza, mint egy trófeának vagy egy medálnak, de ennek ellenére a sportágon belül nem csökkent az öv népszerűsége és ikonikus mivolta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.