Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Június 10. 05:01, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Osvald Zsanett

Feljutottak az esztergomi kézis lányok az NB II-be – szezonértékelés

Feljutottak az esztergomi kézis lányok az NB II-be – szezonértékelés

Ezüstérmes lett az esztergomi felnőtt női kézi csapat a megyei bajnokságban, ezzel kivívta a jogot, hogy a következő szezontól az NB II-ben induljon. A fiúk és az utánpótlás pedig első teljes szezonját teljesítette.

Teljes szezont futottak minden korcsoportban a Vitézek kézilabda csapatai. Az egyesület legnagyobb sikere a női felnőtt gárda Komárom-Esztergom Megyei Bajnokságban megszerzett ezüstérme, ami feljogosítja a csapatot arra, hogy a jövőben az NB II-ben szerepeljen.

Több kiemelkedő játékosa van Mezőségi Irén edzőnek: Osvald Zsanett, Rajcsányi Anikó, Nagy Mariann, Deák Éva, de persze mindenki beleadta tudása legjavát, valamint a fiatalok közül is törekszenek a felnőtt csapatba beérni. A következő szezonban viszont igen erős ellenfelek várnak a Vitéz lányokra.

Férfi megyei csapatunk szintén a megyében versenyzett 2016/17-ben. Az első teljes szezonjukat teljesítették a fiúk: 24 meccsből, 8 győzelem, 1 döntetlen, 15 vereséggel 16 ponttal, -76 gólkülönbséggel zárta az alakulat a szezont. Tóth Mihály és Erdős Krisztián a házi góllövő versenyben éles csatát vívott egymással, végül 153-140 arányban az előbbi nyerte meg a dicső címet. A következő versenyidőszakban cél, hogy biztosabbá váljon a csapat magja, és szakmai fronton is reformok várhatóak, amitől szeretne az együttes egységesebb lenni. Szerencsére rengeteg fiatal szeretne bekerülni a csapatba, az idei serdülőből kiöregedő játékosok ugyanis a felnőttek közt szeretnék megmutatni magukat, ismét a Megyei Bajnokságban.

Serdülő fiú:
A frissen indult utánpótlás csapataink közül a 16 éves generációnak akadt a legkeményebb dolga az Országos Serdülő Bajnokság OSB fiú B-1. csoportjában, melyben az alapszakaszban 10 csapat szerepelt, azaz 18 meccset kellett úgy lejátszaniuk a játékosoknak, hogy előtte nem sok meccstapasztalattal rendelkeztek. Eleinte a rögbis fiúk is alaposan kivették részüket a meccsekből, de idővel a Franka Gimnázium diákjaival feldúsult a játékosállomány és stabilan tudták végig versenyezni a szezont. Az alapszakaszban nem történt meglepetés 10. helyen zárt az együttes, de minden egyes játékos akart tenni a csapat megalakulásáért és a mérkőzésen való tisztes helytállásért. Pap Máté 67 góllal magasan kiemelkedik a serdülő csapatból, mellé további meghatározó játékosnak kell felnőni: Kovács Dani, Vozák Dani, Básty Gergő, Bódi Bence.

A rájátszásban további 14 mérkőzésen tudtak pályára lépni a serdülők, mely során időnként biztató játékkal tudtak többször is 20 gól fölé jutni a meccseken. A győzelem azonban nem jött össze, ami betudható a rendezetlen csapat védekezésnek. Ezzel együtt küzdelmes csatára késztették a fiúk a Tatai AC, a KSI II, vagy akár Budai Farkasok csapatait, melyek tagjai a nagyobb játéktudásuknak köszönhetően kerekedtek az esztergomiak fölé. A következő évadtól már stabilabb és egyénileg képzettebb játékra lesz képes a gárda, hiszen a csapat megmarad, az U14-ből pedig jó páran felkerülnek a serdülőbe, ahol a szakmai stáb specifikus edzés terv alapján építi fel az alakulatot.

U14 fiú Csiszár László régió:
A tornarendszerű bajnokság tavaly szeptembertől idén májusig tartott 27 mérkőzést játszva 9 ellenféllel szemben. A csapat éppen hogy csak megalakult tavaly augusztusban, majd folyamatos építkezésnek és iskolai toborzásnak hála stabil gárdává formálódott. Ebben a korcsoportban a játéktudás egyes játékosok közt nagyon eltérő, van, akit a nulláról kellett felépíteni, van, aki húzó emberré vált (Bódi Bence, Visi Péter, Gremsberger Edvin). Csapategységileg pedig igazi kihívás mindez az edzői stábnak. Ráadásul kapus poszton teljes hiánnyal küzdöttek a fiatalok az évad során, ennek oktatása igen különleges, és magától a játékostól is eltérő mentalitást kíván. A lényeg a mérkőzések élvezete és hiányosság nélküli teljesítése. Az ellenfelek tudása rövid időn belül (1-2 év) behozható és a sikeres edzőmeccsek után hamarosan az ősszel induló bajnokságban is reménykedhetnek a srácok, hogy stabil középcsapattá válnak.

U13 leány Csiszár László régió:
Osvald Zsanett nagy munkája van ebben a generációban, akik szintén tavaly nyár végén kezdtek a kézilabdával foglalkozni. A szakvezető egyik legfontosabb feladata, hogy a női vonalon biztosítsa a folyamatos utánpótlást, hiszen látható eredménye van az elvégzett munkának. Az alapszakasz 18 meccse után, további 12 mérkőzés következett az alsóház küzdelmei között, Lévai Petra vezérletével harcos kis csoport verbuválódott, akik minden meccsen csatáztak az apró célokért: 3-5-10 gól szerzés meccsenként, gyakorolt védekezés és támadás variációk mérkőzéseken történő alkalmazása. Következő szezonban tovább kell szélesíteni a játékos állományt és gyarapítani az edzőmeccsek és bajnoki meccsek számát – hangsúlyozta Osvald Zsanett.

Fejlődik az infrastruktúra
A játékosok és az utánpótlás mellett pedig az infrastruktúrában is egyre jobbak a Vitéz kézisek. Az RCH területén megépült sátorfedésű kézilabda pálya hivatalos átadójára augusztusban kerül sor, amikortól fogva folyamatos edzések tarthatóak a saját kezelésű pályán, valamint szervezett edzőtáborok sora fogja felvezetni a következő szezont.

A 2017/18 évadban bővül majd a sportolásra alkalmas létesítmények száma, hiszen 50 millió forintból fitnesz és kondicionáló terem létesül, valamint 100 millió forint befektetése révén a teljes RCH sporttelep energia igényét meg tudja oldani napenergia segítségével az egyesület. Természetesen továbbra is 30 millió forint körüli összeg áll rendelkezésre az utánpótlás fejlesztésre és 10 millió a felnőtt csapat versenyeztetésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.