Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2013. Szeptember 16. 08:19, hétfő | Helyi
Forrás: lvp/Esztergomi Futóművek

Férfiakat megszégyenítő esztergomi női futórekord

Férfiakat megszégyenítő esztergomi női futórekord

Abszolút magyar bajnok lett hétvégén Maráz Zsuzsanna a balatonalmádi 12 órás országos bajnokságon. Az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület futója ráadásul a férfiakat is lekörözte, tíz kilométert vert a legjobbra.

Maráz Zsuzsanna 139,418 kilométert futott és ezzel nemcsak abszolút bajnoka lett a hétvégi 12 órás Balatonalmádiban rendezett országos bajnokságnak, hanem országos csúccsal a férfi mezőnyt is legyőzte. Az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület futója a legjobb férfi versenyzőre, Vaczkó Zsoltra tíz kilométert vert.

A magyar rekord mellett ráadásul a balatonalmádi csúcs egyben a világ idei legjobb női 12 órás eredménye is.

Maráz Zsuzsanna életében fiatal korától kezdve fontos szerepet játszott a futás, de versenyezni, és hosszú távokat futni csupán néhány évvel ezelőtt kezdett. Első maratoni versenyét két évvel ezelőtt teljesítette, azóta meg sem áll, egyre hosszabb távokat és egyre gyorsabban fut. Első 12 órás versenyére mindössze fél évvel ezelőtt vállalkozott, akkor 117 kilométerrel a második helyen végzett, majd ezt követte nyáron egy újabb 12 órás futás és egy győzelem, most pedig az új országos csúcs!

Az ultrafutás egyik legjelentősebb hazai megmérettetésének számító, minden év szeptemberében Balatonalmádiban megrendezendő 12 órás országos bajnokságon eddig is születtek szép esztergomi sikerek, hiszen váltóban évek óta az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület hozza el a győztesnek járó kupát, s tavaly is a klub versenyzője, Göbölös-Szabó Julianna lett a női bajnok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.