Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 16. 08:19, hétfő | Helyi
Forrás: lvp/Esztergomi Futóművek

Férfiakat megszégyenítő esztergomi női futórekord

Férfiakat megszégyenítő esztergomi női futórekord

Abszolút magyar bajnok lett hétvégén Maráz Zsuzsanna a balatonalmádi 12 órás országos bajnokságon. Az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület futója ráadásul a férfiakat is lekörözte, tíz kilométert vert a legjobbra.

Maráz Zsuzsanna 139,418 kilométert futott és ezzel nemcsak abszolút bajnoka lett a hétvégi 12 órás Balatonalmádiban rendezett országos bajnokságnak, hanem országos csúccsal a férfi mezőnyt is legyőzte. Az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület futója a legjobb férfi versenyzőre, Vaczkó Zsoltra tíz kilométert vert.

A magyar rekord mellett ráadásul a balatonalmádi csúcs egyben a világ idei legjobb női 12 órás eredménye is.

Maráz Zsuzsanna életében fiatal korától kezdve fontos szerepet játszott a futás, de versenyezni, és hosszú távokat futni csupán néhány évvel ezelőtt kezdett. Első maratoni versenyét két évvel ezelőtt teljesítette, azóta meg sem áll, egyre hosszabb távokat és egyre gyorsabban fut. Első 12 órás versenyére mindössze fél évvel ezelőtt vállalkozott, akkor 117 kilométerrel a második helyen végzett, majd ezt követte nyáron egy újabb 12 órás futás és egy győzelem, most pedig az új országos csúcs!

Az ultrafutás egyik legjelentősebb hazai megmérettetésének számító, minden év szeptemberében Balatonalmádiban megrendezendő 12 órás országos bajnokságon eddig is születtek szép esztergomi sikerek, hiszen váltóban évek óta az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület hozza el a győztesnek járó kupát, s tavaly is a klub versenyzője, Göbölös-Szabó Julianna lett a női bajnok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.