Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Július 09. 08:08, szombat | PR
Forrás: (x)

Gazdaságosabb az elektromos árammal működő fűtés?

Gazdaságosabb az elektromos árammal működő fűtés?

Egy fűtőpanel látszólag több energiát fogyaszt ugyan, ám az energiafelhasználás-csökkentő funkcióknak köszönhetően valójában mégis kevesebbet, mint a hagyományos fűtőberendezések. De mégis hogy lehetséges ez?

Cikkünkből kiderül.

Az elektromos áram kétségkívül az egyik legdrágább energiatípus. A korszerű, elektromos árammal működő rendszer azonban a lehető legkevesebbet használ ebből az energiából. Ez annak köszönhető, hogy pontos szabályzórendszerrel és számos energia felhasználás-csökkentő funkcióval van ellátva - olvashatjuk a www.futofolia.hu/elektromos-futes oldalon.

Az sem elhanyagolható, hogy a modern, gázzal működő fűtéshez képest az elektromos fűtőpanelek esetében a beruházási árak lényegesen alacsonyabbak lehetnek. Hiába kell tehát kevesebbet fizetni a hónap végén a korszerű gázfűtésre, a beruházás csak igen későn, hosszú évek múltán térül meg, mire az újabb korszerűsítés is aktuálissá válik.

A fűtőpanelekkel mind a készülékek, mind a fűtés kiépítésének költsége alacsony, különösen kis vagy közepes lakás, családi ház, vagy jól szigetelt épület esetén. A fűtésrendszer teljesítménye nem befolyásolja a fogyasztást, mivel az az épület energiaveszteségétől függ.

Minden lakás vagy ház esetén van egy optimális megoldás, amit az egyedi adottságok szerint kell megválasztanunk. Az elektromos fűtés jellemzően kis és közepes alapterületű ingatlanok, vagy időszakosan használt lakások, például nyaralók, netán nagyon jól szigetelt, nagyobb alapterületű épületek esetén gazdaságos választás.

Az elektromos fűtésünk beüzemeléséhez ráadásul elegendő egy egyszerű hálózati csatlakozás. A készülékek tisztítása és karbantartási költsége tehát nulla. A technológia tiszta és környezetbarát, működés közben nincs korom- és porkibocsátás és nincs szükség kéményre sem.

Összegzésül elmondhatjuk, hogy van rendszer, ami ugyan nagyon kedvező üzemeltetési költségű, viszont az aránytalanul magas kezdeti költség soha, vagy nagyon sok idő eltelével térül csak meg. Addigra viszont nagy valószínűséggel esélyes lesz a készülékcsere is.

Napelemmel akár ingyenessé is tehető

Létezik egy nagyon fontos érv az elektromos árammal működő fűtés gazdaságossága mellet, még ha elsőre nem is tűnik annak. Az elektromos fűtés összeköthető alternatív áramtermelő egységekkel, például napelemmel, vagy más energiatermelő rendszerrel. Ezzel pedig teljes egészében ingyenessé is tehetjük a fűtést a házunkban.

Igaz, hogy egy modern gázkazánnal olcsóbban fűthetünk, mint az infrafűtéssel (ha még nincs saját elektromos áramot termelő forrásunk, például napelemünk). Ám ha napelemmel együtt telepítjük a fűtési rendszerünket, jóval kedvezőbb képet kapunk.

Még így is olcsóbbra jöhet ki, vagy körülbelül ugyanannyi a beruházási költség a gázhoz képest, egy hőszivattyús beruházás költségéről nem is beszélve. Innentől kezdve pedig sokkal kevesebb, akár nulla is lehet a fűtésköltség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.