Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2019. Szeptember 12. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Győzelemmel kezdték a szezont az esztergomi pingpongosok

Győzelemmel kezdték a szezont az esztergomi pingpongosok

Az Esztergomi Asztalitenisz SE NB III-as csapata győzelemmel kezdte a 2019-2020-as bajnokságot.

A Közép-Dunántúli csoportban debütáló Veszprémi ASE II. számú együttesét látták vendégül az Esztergomiak a bajnokság első fordulójában, mely 13-5-ös hazai győzelemmel ért véget.

A tavalyelőtti évadban 7., a tavalyi évadban viszont már 4. helyen végzett esztergomi csapatnak idén az éremszerzés a célja, melynek eléréséhez megtették az első lépést a múlt hétvégi győzelemmel a játékosok.

Az NB III-as csapat mellett az egyesület további két felnőtt csapatot is indít a Komárom-Esztergom Megyei bajnokság 1., illetve 2. osztályában. Már ezek az együttesek is elkezdték a felkészülést és izgatottan várják a szeptember második felében történő rajtot. Mivel mindkét osztályban kiegyenlítettek az erőviszonyok, így kiélezett jó mérkőzésekre lehet számítani a bajnokság során.

A csapatbajnoki mérkőzésekre a belépés díjtalan, minden érdeklődőt és szurkolót várnak a pingpongosok.

Az egyes mérkőzések időpontjai az EASE facebook oldalán hamarosan megtalálhatók.

Esztergomban természetesen nemcsak a felnőtteknek jut szerep. Heti két alkalommal külön gyerekeknek is tartanak edzést a pingpongosok. A foglalkozásokon egyéni és csoportos feladatokkal sajátíthatják el az utánpótlás korú játékosok a sportág fortélyait.

Az edzések és a csapatbajnokág mellett az egyesület tagjai gyakran vesznek részt megyei, országos és akár nemzetközi versenyeken is. Utóbbi kategóriába tartozik a Harkányban minden évben megrendezendő nemzetközi veterán ranglistaverseny, illetve a 2019 nyarán Budapesten rendezett Veterán Európa-bajnokság. Az Európa-bajnokságon ráadásul nemcsak játékosként, de játékvezetőként is jelen voltak az esztergomi pingpongosok.

Mindezen eredmények és lehetőségek nem valósulhattak volna meg az Esztergomi Önkormányzat és a Magyar Suzuki Zrt. támogatása nélkül, melyért köszönetet mond az Esztergomi Asztalitenisz Sportegyesület.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.