Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 05. 05:03, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Három esztergomi aranyérem a kick-box Wimbledonjáról

Három esztergomi aranyérem a kick-box Wimbledonjáról

Az Esztergomi Kick-Box SE tagjai összesítésben 3 arany- és 1 ezüstéremmel térhettek haza a dublini Irish Openről, a világ egyik legnagyobb versenyéről.

A minden évben Dublin ad otthont az Irish Opennek, a WAKO Világszövetség világkupa sorozat egyik állomásának.

Az írországi viadal évek óta a világ egyik, ha nem a legnagyobb kick-box versenye. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy idén is elképesztő mezőny gyűlt össze. 35 ország, 296 egyesületéből összesen 3615 nevezést adtak le a szervezőkhöz.

Ezen a monumentális Világkupán sikerült letenniük a névjegyüket az esztergomi kick-boxosoknak, akik 4 fővel utaztak Dublinba, hogy felvegyék a versenyt a legjobbakkal.

Baráth Albert Károly cadet 2. -57kg-ban indult, kategóriájában a legjobb 8 közé küzdötte magát, ott azonban a súlycsoport későbbi győztese megálljt parancsolt neki.

Vígváry Viktor a junior korosztályban nem talált legyőzőre, így aranyérmet tudott szerezni. A felnőttek mezőnyében a legjobb 8 között az Eb-ezüstérmes német versenyzővel szemben 2-1-es, szoros pontozással maradt alul, ellenfele később meg is nyerte a kategóriát.

Kajtár Bence a tavalyi junior világbajnoki címe után idén sem tétlenkedik, és hozta a tőle megszokott remek formát. Az Irish Openen két döntőt játszhatott, junior és felnőtt korosztályban is. Az egyik legnépesebb mezőnyben, 32-es tábláról indulva a juniorok között meg sem állt a győzelemig. A felnőtt döntőben a súlycsoport nagy egyénisége, az ír Tony Stephenson várt rá, aki ellen sajnos sérülés miatt kénytelen volt feladni a küzdelmet.

Az aktív versenyzői pályafutásának befejezését követően először lépett küzdőtérre az egyesület edzője Olasz Attila, a 35 év felettiek veterán mezőnyében, -79kg-ban. Kiválóan sikerült a visszatérés, három mérkőzést is nyerve állhatott a dobogó legfelső fokára.

Az Esztergomi Kick-Box SE tagjai így összesítésben 3 arany- és 1 ezüstéremmel térhettek haza a dublini Irish Openről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.