Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Február 21. 08:37, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Hét érmet nyertek a magyar birkózók Bulgáriában

Hét érmet nyertek a magyar birkózók Bulgáriában

Két ezüst- és öt bronzéremmel zárt a magyar birkózó-válogatott Veliko Tarnovóban a Dan Kolov-Nikola Petrov nemzetközi emlékversenyen. A válogatott három esztergomi születésű tagjai közül mindenki felállhatott a dobogóra.

Remekül szerepelt a hétvégén Bulgáriában lezajlott nemzetközi versenyen a magyar válogatott tagjaként az esztergomi születésű Lévai Tamás, Torba Erik és Vitek Dáriusz.

A viadal a kötöttfogásúak küzdelmeivel kezdődött, s a legerősebb magyar fogásnem képviselői remekül szerepeltek. A 72 kilogrammban érdekelt Fritsch Róbert és a 82-ben szereplő Lévai Tamás egyaránt ezüstérmet nyert. Előbbi négy, utóbbi három győzelemmel jutott döntőbe, melyben Fritsch-et az iráni születésű szerb Arsalan, Lévait pedig a a georgiai Bolkvadze győzte le.

A szintén kötöttfogású Torba Erik (63 kg), Takács István (87 kg) és Vitek Dáriusz (130 kg) szintén felállhatott a dobogóra, annak is a harmadik fokára.
Szabadfogásban szintén egy bronz jutott a magyaroknak: a 74 kilogrammos Kuramagomedov Murad magabiztosan, technikai tussal győzte le a bolgár Georgijevet a hamadik helyért kiírt összecsapáson.

A női csapatból egyedül Szél Annának sikerült érmet szereznie. A még utánpótláskorú versenyző két győztes mérkőzést követően, az elődöntőben alulmaradt az indiai Srishtivel szemben, majd a helyosztó előtt hondurasi ellenfele nem jelent meg a mérlegelésen, így Szél mérkőzés nélkül lett harmadik.

Fotók: Lévai Tamás,Torba Erik, Vitek Dáriusz/Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.