Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Szeptember 28. 07:35, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Hídünnep, sportágválasztó, borlovag-avató – hétvégi programajánló

Hídünnep, sportágválasztó, borlovag-avató – hétvégi programajánló

Hídünnep, borlovagok-avató, első Esztergomi Nagy Sportágválasztó, szűrővizsgálatok, Szikince Fesztivál, Kákonyi Asztrik kiállítás, mindezek a programok várják az érdeklődőket a hétvégén.

Hídünnep tizenkettedszer
A Mária Valéria híd tizenegy évvel ezelőtti újjáépítését ünnepli Esztergom és Párkány a hétvégén. A programok közt a hagyományos Hídfutás várja egyebek közt az érdeklődőket. Részletek itt!

Zenés felvonulás, borlovag-avató
Felavatja új tagjait szombaton a Vinum Ister-Granum Regionis Borlovagrend, mely már hagyományosan a Hídünnephez kötve tartja meg felvonulással egybekötött ünnepélyes borlovag-avatóját. Részletek itt!

Első Esztergomi Nagy Sportágválasztó
Olimpiai bajnokokkal, Európa-bajnokokkal is találkozhatnak az első Esztergomi Nagy Sportágválasztó résztvevő pénteken és szombaton a rögbi pályán. A Sport Napján mindenki megtalálhatja a számára megfelelő sportágat. Részletek itt!

Szívügy: szűrővizsgálatok a Szív Világnapján
A Szív Világnapja alkalmából szűrővizsgálatokkal és tanácsadással várja az érdeklődőket szombaton, a Hídfutás idején a Dorogi, Esztergomi Kistérségi Népegészségügyi Intézet. Részletek itt!

Három falu fesztiválja - Szikince
Ingyenes fesztivált rendez Párkánytól húsz kilométerre, a Szikince patak mentén fekvő három szlovákiai magyar falu, Garampáld, Kisgyarmat és Zalaba a művészet és a játék jegyében a hét végén. Részletek itt!

Figuratívtól a nonfiguratívig - kiállítás
Kákonyi Asztrik, festőművész kiállítása nyílt meg kedden az esztergomi Kortárs Galériában, ahol a ferences szerzetes, a magyar nonfiguratív egyházművészet úttörőjének alkotásai tekinthetőek meg. Részletek itt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.