Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Június 20. 07:52, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: unitedworldgames.com

Ifjú Vitézek képviselik Magyarországot a United World Games-en

Ifjú Vitézek képviselik Magyarországot a United World Games-en

Június 22. és 25. között az ausztriai Klagenfurtban zajlik le a United World Games utánpótlás sportjátékok rendezvény, melyen négy csapattal vesz részt a Vitézek klub.

Az esztergomi különítmény U14, U16, U18 és leány U18 játékosai az olimpiai Rugby 7’s versenyszámban érdekeltek.

„Óriási megtiszteltetés érte egyesületünket és egyben városunkat, hiszen Magyarországról a legnépesebb csapatként mi vihetjük körbe a magyar zászlót a nemezetek felvonulásán a megnyitó ceremónián. Ezen a világeseményen több mint 40 ország képviselteti magát a világ minden tájáról. Rendkívül színes és média szempontból is jelentős játékoknak lehetünk részesei” – számolt be a Vitézek-klub közleményben.

Már tavaly is életre szóló élménnyel zárult a torna a Vitézek számára, a kölyök korcsoportban ugyanis ezüstérmet, kadétban bronzérmet, juniorok közt negyedik helyezet, a lányoknál pedig ötödik helyet szereztek a rögbisek.

Ezen a világeseményen több ezer fiatal sportoló mutatja be képességeit és közösen „kempingeznek” a Wörthi tó partján. Ez lett az esztergomi klub egyik legjobban várt rögbi túrája, melyen olyan ellenfelekkel találkozhatnak a játékosok, akik a világ másik feléből érkeznek: Dél-Afrika, USA, Anglia.

„A sportélményen túl maga a közösség is felemelő pillanatokat okoz minden résztvevő számára, pláne úgy, hogy hazánkat képviselhetjük a nemzetek bevonulásán” – tette hozzá Böhm Balázs, a klub titkára.

Itt követhető a United World Games

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.