Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. November 01. 08:37, kedd | PR
Forrás: (x)

Így válaszd ki az árban is legjobb matracot

Így válaszd ki az árban is legjobb matracot

Segítünk a fontos szempontok meghatározásában.

A megfelelő matrac kiválasztása nagy lépés a jobb alvás felé. Az új ágy vásárlása azonban egyéni fo-lyamat: ami valakinél beválik, nem biztos, hogy másnál is be fog.

A megfelelő termék felkutatásakor többről van szó, mint pusztán az árcímkéről. Más tényezők is befolyá-solhatják, mennyire válik be számodra az ágy. Mivel rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, a lista szűkítésé-ben segít, ha tudod, milyen matrac számodra a legjobb.

1. lépés: Valóban szükséged van egy új matracra?

Sokan néhány év után ágyat cserélnek, és ez teljesen rendben is van, ha megengedhetik maguknak. Az ágy vásárlása nem kis befektetés, ezért jó, ha tisztán látjuk, mikor jött el az ideje.

Legalább hét évente azonban érdemes lecserélnünk a matracot is. Természetesen ez függ az ágy anyagának minőségétől és attól is, hogy az évek során milyen hatékonyan tudtuk karban tartani. A minőségi anyagok néhány évvel meghosszabbíthatják a termék élettartamát. Ha azonban ébredés után hát- vagy nyakfájdalmat érzel, akkor gondolkodj el a matracváltáson.

2. lépés: Határozd meg a költségvetésedet

Az új matracra fordítandó összeg meghatározása fontos lépés. Az ágyak mindenféle árkategóriában kap-hatók, így a jó hír, hogy valószínűleg találsz majd kedvedre valót, ami egyúttal megfizethető is, akár a most 30 éves RS Bútor kínálatában is.

Érdemes az online vásárlás mellett dönteni, így az ügyfelek egy harmadik fél helyett közvetlenül a gyártótól vásárolhatnak. Ez csökkenti a költségeket, és a fogyasztók alacsonyabb áron férhetnek hozzá a felső kategóriás matracokhoz.

A több pénz ugyanakkor nem feltétlenül jelent jobb minőséget. Ha úgy gondolod, hogy az online lehetősé-gek némelyike gyengébb minőségű, mint a bolti, akkor jó eséllyel tévedsz: az üzletek ugyanis akár 1000 százalékkal is növelhetnek az árakon.

Fontos azonban, hogy ne a legolcsóbb megoldást válaszd – ez alapszabály a legtöbb online vásárolt ter-mék esetében.

3. lépés: Válassz belső rugós vagy hibrid matracot!

A matrac típusának és anyagának megválasztása során egyre fontosabbá válik a személyes preferencia. Fontold meg az egyes változatok előnyeit és hátrányait, és azt, hogy megfelelnek-e az igényeidnek! Íme, a leggyakoribb lehetőségek a piacon:

A belső rugós a leghagyományosabb matracforma. A tekercseket és a tetején habrétegeket tartalmazó hib-ridek szintén a belső rugós kategóriában helyezkednek el, bár eltérnek a hagyományos felépítéstől.

A szabványos belső rugós ágy vásárlásának egyik fő előnye, hogy ez az egyik legolcsóbb lehetőség a piacon. A rugós ágyak rendkívül tartósak. Mivel a rugók jellemzően különböző típusú fémekből készülnek, hosszú évekig megőrzik alakjukat.

Végül, a tekercsek közötti tér nagysága jól keringeti a levegőt a hűvösebb éjszakai alvás érdekében.

Címkék: bútor, matrac

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.