Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Július 26. 16:44, szerda | PR
Forrás: (x)

Interaktív szórakozási lehetőség a kertben – miért éri meg?

Interaktív szórakozási lehetőség a kertben – miért éri meg?

Szép az idő, makulátlan a pázsit, rendezett a növényzet, de a gyerekek még így sem szívesen töltik a szabadban az idejüket?

Akkor nincs más teendő, mint interaktívvá tenni a külső teret, hogy izgalmas és szórakoztató legyen az ott töltött idő.

Aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy rendelkezik kertes házzal, annak lehetősége van több időt tölteni a szabadban. A lehetőségek korlátlanok: falra szerelhető kosárlabda palánk, focikapu hálóval, trambulin szett, felfújható medence, illetve különböző labdák, ütők stb. A kert minden bizonnyal pozitív változáson fog keresztülmenni, mind esztétikai, mind izgalmi faktor szempontjából.

Azok a családok, akik szeretnek sportolni, ahol a gyermekek szeretnek a szabadban játszani, azok nagyon egyszerűen megtehetik ezt egy különleges kert kialakításával. Íme néhány ötlet és érv azok számára, akik saját kertjükben szeretnének sportpályát kialakítani.

1. Tartsuk szem előtt a család kedvenc hobbiját

Az udvaron kialakított kis sportpálya több szempontból is előnyt jelent. Hosszú távú befektetés, amely azt az előnyt nyújtja, hogy bármikor lehet privát körülmények között edzeni, sportolni. A vásárlás megkezdése előtt érdemes megfelelő tervet készíteni, átgondolni, hogy milyen tevékenységekre lesz alkalmas. Aki például szereti a focit, a teniszt vagy a kosárlabdát, az kezdje el a tervezési folyamatot ennek tudatában. Ha azonban többfunkciós tér a cél, amelyben többféle kikapcsolódási lehetőséget is meg lehet szervezni, akkor erre kell összpontosítani.

Fontos, hogy az elrendezni kívánt kerület jól el legyen határolva az udvar többi részétől, így minden jobban szervezett lesz. Ehhez lehet használni különböző paneleket, bekerítve azt a területet, amely a kedvenc sporttevékenységek csodálatos terepévé alakul.

2. Az ideális burkolatok kiválasztása!

A térkövezés fontos, ha ilyen terepről van szó, mind megjelenése, mind felhasználása szempontjából. Választható természetes vagy műfű, de érdemes átgondolni, milyen sportokat lehet ilyen körülmények között űzni. Sőt, el lehet gondolkodni a cement vagy hasonló burkolási lehetőségeken, amelyek merevségüknek köszönhetően szélesebb körű műveleteket tesznek lehetővé.

3. Gondoljunk arra, hogy milyen előnyökkel jár!

A sportnak és általában véve a mozgásnak számtalan előnye van, amely pozitívan befolyásolja az életminőséget, jelentős hatással van az egészségre és a jó hangulatra. Egyedülálló lehetőség a saját udvaron lévő sportpálya kialakítása, hiszen így nem kell máshova menni, hanem otthon, értékes időt eltöltve, egyedül vagy a családdal végezhető minden olyan tevékenység, amelyik kedvünkre való.

4. Legyen a sport az életünk szerves része!

Nem feltétlenül kell edzőterembe vagy parkba menni bizonyos sportok rendszeres gyakorlásához. A kezdéshez elegendő edzőszőnyeget választani, néhány gumiszalagot, egy-két súlyzót és egy lépegetőt. Természetesen attól függően, hogy mit szeretnénk csinálni, bármilyen kiegészítőt be lehet szerezni, amire szükség van. Az ilyen jellegű sportok esetében a hűvös reggeleket vagy estéket érdemes kihasználni, míg a nap nem süt túl erősen.

Az udvar tehát egy olyan hely, amelyet számtalan módon ki lehet használni, a legkisebbektől a legnagyobbakig. A sport és játékfelszerelések mellett természetesen pont olyan fontos egy műanyag kerti bútor szett, ahol lazulni lehet. Ha az udvar hívogató, lehetőség van több időt tölteni a szabad levegőn, ezzel is motiválva a gyerekeket, hogy ne a képernyő előtt töltsék minden szabadidejüket.



Fotó: freepik.com

Címkék: kert, kerti bútor, vida xl

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből