Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Szeptember 23. 08:03, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp/fotó: DNC

Újabb csapatbajnoki cím, legyőzhetetlenek birkózóink

Újabb csapatbajnoki cím, legyőzhetetlenek birkózóink

Kiemelkedő sikerekkel kezdte a Dorogi Nehézatlétikai Club a kötöttfogású szezont, a fiatal sportolók ugyanis megnyerték az Országos Diák Csapatbajnokságot múlt vasárnap Budapesten. A serdülők bronzérmet szereztek.

A Diák Országos Csapatbajnokság döntője múlt szombaton serdülő, míg vasárnap diák korosztályban zajlott le Budapesten, ahova a térség fiatal sportolóit tömötítő Dorogi NC diák korosztályú, 10-12 éves birkózói esélyesként utazottak. Igaz a tizenhat csapatos tornán a papírforma szerint a Pesterzsébet, a Cegléd és a Csepel alakulata is a sanszosok közé tartozott. Az ország legjobbjai négy csoportban küzdöttek meg egymással, majd a csoportból továbbjutó győztesek körmérkőzéses rendszerven birkóztak az érmekért.
A dorogi birkózók magabiztosan nyerték a csoportküzdelmeket, a rájátszásban pedig az első négy között sem lehetett megállítani a Lévai Zoltán és Knyaskó Máté edzők tanítványait.

„A csapat profi módon, egységbe tömörülve, igazi csapatmunkát produkálva, korukat meghazudtolva alázattal és nagy komolysággal menetelt” – számolt be Lévai Zoltán.

„A nagy tét és a kifejezetten erős mezőny miatt, egy-egy találkozón a szurkolóknak is köszönhetően, olyan hangulat és hang kavalkád alakult ki, melyet sok futballmérkőzésen is megirigyelnének” – tette hozzá az edző.

A térség birkózói így a tavaszi szabadfogású bajnoki cím után, immár kötöttfogásban is az ország legjobbjának számítanak.

A bajnoki győzelem mellé pedig a serdülő korosztályban bronzérmet szereztek a régió birkózói.

ORSZÁGOS CSAPATBAJNOKI DÖNTŐ DIÁK KORCSOPORT
1. DOROGI NEHÉZATLÉTIKAI CLUB
2. ESMTK
3. CSEPELI BC
4. Univer-KTE
5. Ceglédi VSE
6. Orosházi Sp.
7. Vasas SC
8. Kaposvári SI
9. Túrkeve
10. Dunaferr
11. Érdi Sp.
12. Ferencvárosi TC
13. Törökszentmiklós
14. Sziget SC
15. Nagyszénás
16. Tatabánya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT