Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. November 24. 06:00, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu/Osvald Zsanett

Jelenleg bronzérmes helyen az esztergomi kézis lányok

Jelenleg bronzérmes helyen az esztergomi kézis lányok

Új edzővel és változó kerettel jelenleg a dobogós 3. helyet foglalja el az esztergomi női kézilabda-csapat. Az Esztergomi Vitézek RAFC színeiben az utánpótlás és a fiúk is tétmeccseken szerepelnek.

Augusztus elsején kezdte el az Esztergomi Vitézek RAFC női kézilabda-csapata a felkészülést a 2016/2017 őszi szezonra. A tavalyi együtteshez képest történtek személyi változások. Az alakulat körüli munkálatok oroszlánrészét továbbra is Henger István végzi. Távoztak játékosok a csapatból és természetesen a helyükre érkeztek újak. Nagy Mariann, aki több élvonalbeli csapatnál is megfordult, nagyon hasznos tagja lett az esztergomi csapatnak, több poszton is bevethető igazi vezéregyéniség. Bacsó Zsuzsanna, kapus posztra érkezett, rutinos felsőbb osztályt megjárt hálóőr, aki sokat segíthet. Őszi szezon közben érkezett Rajcsányi Anikó Szlovákiából, aki szintén első osztályban is szerepelt, jelenleg pedig az Esztergomot erősíti átlövő poszton. Az edző személyében is változás történt a csapatnál- Az új edző Mezőségi Irén lett, aki első osztályú játékos volt, EHF kupagyőztes és többszörös magyar bajnok is.

A játékoskeret jelenleg 18 igazolt felnőtt női játékosból áll. Igaz ebből 13 játékos áll a csapat rendelkezésére, különböző okok miatt (terhesség, sérülések). A szezonra való felkészülés zökkenőmentesen zajlott, heti két edzéssel készültek a lányok.
Őszi szezon mérlege kilenc mérkőzésből 4 győzelem 1 döntetlen és 3 vereség. Jelenleg a dobogós 3. helyet foglalja el az együttes a tabellán. A lányok célja, hogy a szezon végére is megőrizzék bronzérmes helyünket, legmerészebb céljuk természetesen feljebb kerülni a dobogón.

A házi góllövőlistát Nagy Mariann vezeti 55 góllal, őt Osvald Zsanett követi 48 góllal, majd Tőkei-Pusztai Olimpia következik 26 góllal, következő pedig Rajcsányi Anikó, aki 21 gólt szerzett 4 mérkőzésen, ami kiemelkedő teljesítményt jelent.
Az együttes fejlődő képet mutat mind védekezésben, mind támadásban. Kezdenek összeszokni ugyanis a játékosok, egyre több a páros kapcsolatból történő gólszerzés. A védekezés is feljavult az őszi szezon végére. A kapus Deák Évi nagyszerű teljesítményt nyújtott a szezon szinte minden mérkőzésén.
A lányok szerint természetesen van még hova fejlődni, szerencsére ebben minden játékos abszolút partnerek.

Két súlyos sérült azonban nehezíti az alakulat dolgát: Tóth Enikő és Tóth Eszter sajnálatos módón térdszalag szakadást szenvedtek. Nagy Mariann is sérüléssel bajlódik, neki a lövő válla van meghúzódva. Remélhetőleg mindhárman minél előbb a csapat rendelkezésére tudnak állni.

A téli alapozáson azon lesznek a lányok, hogy az állóképességünkön javítsanak, valamit azon, hogy minél szebb és eredményesebb játékkal örvendeztessék meg nézőnket - részltezte Osvald Zsanett szakosztályvezető.


Fejlődik az utánpótlás

Az U13-as csapat szeptember első hetében kezdte az edzéseket, majd szeptember 18-án kezdődött a kupa rendszerű bajnokság a Csiszár László Régióban. Nem egyszerű a dolga az együttesnek ebben a bajnokságban, hiszen az ellenfél csapatai már 6-7 éve kézilabdáznak együtt. Az esztergomi lányok azonban szeptemberben fogtak labdát először. Sokat dolgoznak, hogy fejlődjenek, de nagyon sok feladat vár még rájuk. A mérkőzések során sokszor nagyon szép megoldásokat dolgoznak ki mind a támadásban, mind a védekezésben.

Az idény elején az is hátráltatta az alakulat, hogy kilenc játékos alkotta a keretet, viszont mára már 12 kézis játszik, akik egyre jobban összeszoknak. Ez továbbra is cél, valamint, hogy fizikailag és technikailag erősödjenek, fejlődjenek illetve a későbbi terv, hogy a nyári alapozásra szeretnének támaszkodni. Egy nyári tábor szerepel a terveik közt, napi 2 vagy 3 edzéssel. A csapathoz egyébként bárki csatlakozhat.

Fiúk is a pályán
Tavaly augusztusban alakult meg megyei első osztályú férfi csapat, amely azonban idén nem tudott elindulni a Komárom-Esztergom megyei bajnokságban. Idén szeptemberben viszont a hétcsapatos bajnokságban már részt tudnak venni. Több felnőtt és néhány serdülő játékossal kezdődött el a szezon szeptember elején. Az első pár fordulót követően egy már összeszokott jó szellemiségű, baráti társaság csatlakozott a csapathoz, így az ősz végére alakult ki a végleges keret. A kezdeti formálódások után a cél az volt, hogy ennyi év kihagyások után összeszokjon az együttes, mivel van, aki már 3-4 éve, de akad olyan is, aki ennél több éve nem fogott labdát. A játékosok nagy része régebbi NB II-es játékosok, de akadnak, akik nemrég kezdték a sportágat. Folyamatosan csatlakoznak a csapathoz rutinosabb, idősebb játékosok is. Ők a rutinjukkal és a fizikai erejükkel igyekeznek segíteni az együttes eredményességét. A fiatalokon pedig a lendület és a játék szeretete egyformán jól látható.

Osvald Zsanett szerint összességében egy olyan csapatot tudhat magáénak az Esztergomi Vitézek RAFC a megyei bajnokságban, ami sokkal többre hivatott. Amennyiben a hátralevő mérkőzéseken sikerül jól összeérnie az alakulatnak, akkor az jó alap lehet arra, hogy jövőre az NB II-ben méretesse meg magát a társaság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban