Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Július 02. 07:59, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Továbbra is NB II – jó úton haladnak az esztergomi kézis lányok

Továbbra is NB II – jó úton haladnak az esztergomi kézis lányok

Kézis lányaink jövőre is az NB II-ben szerepelnek - Szezont értékelt az Esztergomi Vitézek RAFC NB II-es kézilabda csapata.

Tavaly nyáron nagy izgalommal várták az esztergomi kézis lányok az Magyar Kézilabda Szövetség döntését az NB/II besorolásról, mely alapján megkaptak a csapat a lehetőséget az NB/II-es szereplésre. Az együttes az Északi csoportba került – kezdte szezonértékelő beszámolóját Mezőségi Irén kézilabdaedző.
„Feltétlenül szükség volt játékosok igazolására, hogy csapatunkat megerősítsük az NB-s színvonalra, és célunkat a bennmaradást teljesíteni tudjuk. Több játékossal is tudtuk erősíteni, Dorogról, Pilisvörösvárról, Vasasból. Az alapozás és az alapozó időszakban levő tornákon becsülettel jól szerepeltünk. Bizakodva indultunk neki a szeptemberben kezdődő bajnokságnak. Kezdetekben látszódott a csapaton az összeszokatlanság, ami fokozatosan változott. A mérkőzéseken 3-4 gólos vereségeket szenvedtünk. A Tatabánya csapata ellen aztán megtört a jég. Az akkor 3. helyen álló együttest sikerült hazai pályán legyőznünk. Ezek után a rettegett Salgótarjánt is le tudtuk győzni hazai pályán. Az őszi szezonban ez a két győzelmünk volt, mely megítélésem szerint lehetett volna több. A tavaszi szezont már összeszokottabban vártunk. Ekkorra sajnos utolértek bennünket a sérüléssel járó gondok. Több sebből is vérzett csapatunk, többen lemorzsolódtak különféle okok miatt” – részletezte a tréner.

Kifejtve, hogy a kemény magnak köszönhetően a tavaszi szezont jobban zárta az alakulat, mely 6 pontot tudott kiharcolni. A két győzelmet idegenben szerezték a lányok, ami már jelezte számukra a fejlődést, azt, hogy jó úton haladnak.
„Megszoktuk az NB/II atmoszféráját. Védekezésünk kellőképpen összeállt Tóth Bori, Barczi Anna, Osvald Zsanett, Péterváry Dzseni belső négyessel.

Legeredményesebb játékosaink: Barczi Annamária 101 gólt szerzett, míg Osvald Zsanett mindössze két góllal maradt el tőle 99 góljával. Tóth Borbála balkezes szélsőnk teljesítménye is kiemelkedett mind gólerősségben mind pedig a védekezés egyik alapemberévé vált. Sajnálatos módon a bajnokság vége felé őrá már nem tudtunk számítani kéztörést szenvedett. Csapatunk oszlopos tagjává vált Gergely Irén is, aki összetudta fogni a támadójátékot, dinamikát, gyorsaságot vitt az együttes összjátékába. Kiemelném még Busa Andreát, aki mindig hozta a tőle elvárható szintet, többször nyújtott kiemelkedő játékot a balszélső poszton.

A 2017/18 bajnokságban összesen 10 pontot szereztünk. Hivatalos információ szerint ez elegendő volt ahhoz, hogy csapatunk a jövő évi bajnoki szezont is az NB/II-es bajnokságban folytassa. Tárgyalásban állunk több játékossal is, akikkel szeretnénk megerősíteni a keretünket a következő szezonra. Távozott csapatunktól Barczi Anna, aki a Dunakeszi csapatát erősíti a jövőben. Többi játékosunkat szeretnénk megtartani. Augusztusban kezdjük a felkészülésünket, alapozással és felkészülési mérkőzésekkel – zárta a tervekkel Mezőségi Irén edző.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.