Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. November 25. 09:34, hétfő | Helyi
Forrás: lvp/Koller József

Kemény körülmények közt Vitéz-vereség Zágrábban

Kemény körülmények közt Vitéz-vereség Zágrábban

Nemzetközi siker után múlt hétvégén vereséget szenvedett az Esztergomi Vitézek felnőtt csapata az RRC Kupában a Mladost Zágreb csapatától. Most hétvégén kupadöntő vár rögbiseinkre.

Miután az esztergomi fiúk a Regionális Kupában legyőzték Belgrád csapatát, a horvát Mladost Zágreb együttesével küzdöttek meg múlt szombaton.

Szakadó eső és sáros mély talaj fogadta a játékosokat Zágrábban. A mérkőzés elején kiegyenlített játék folyt a pályán, majd a 20. percben egy veszélytelen hazai támadás mégis célt eredményezett a horvátoknak. Úgy tűnt, hogy az előre rúgott labdát meg tudja fogni Collet, de a mély talajon elcsúszott, így a vendéglátók 11-es számú játékosa akadálytalanul tudta értékesíteni az ajándékba kapott helyzetet. A Vitézek játékosai ezzel szemben keményen támadtak és a hazaiak többszöri szabálytalansága után a 36. percben értékesített büntetővel szépítettek.

A második félidő is esztergomi támadásokkal indult, de a játékvezető több téves ítélettel megakadályozta a vendégek felzárkózását, sőt előbb egy jogtalan büntetővel, majd 30. percben lesről elengedett hazai támadással 17-3-as vezetéshez juttatta a zágrábiakat. A további esztergomi rohamok után a 39. percben elért Vitéz-céllal állították be a csapatok 17-8-as hazai győzelmet.

Némi furcsaság a horvátok sikerében, hogy a meccs játékvezetője és ellenőre is horvát nemzetiségű volt, ami ilyen szintű nemzetközi mérkőzésen egyáltalán nem szokás.

Győzelem esetén az Esztergomi Vitézek már a RRC döntőjébe kerültek volna, ez azonban most elmaradt, de a fináléba jutásért jövő tavasszal a Split otthonában lép pályára együttesünk.

Esztergomi Vitézek lánycsapat

Az előmérkőzésen az esztergomi lánycsapat játszott a zágrábi lányok ellen és jó színvonalú meccsen minimális vereséget szenvedtek. Utánuk a Vitézek kadétcsapata találkozott a horvát kadétokkal, akiket a Sölösi által edzett alakulatunk kitűnő játékkal 63-7-re legyőzött.

Esztergomi Vitézek kadétcsapat

Idén még egy mérkőzés vár a Vitézekre, melyet szombaton, november 29-én a Batta ellen játszik le a csapat a Magyar Kupa döntőjében. Esztergomi siker esetében már 15-szörös kupagyőztes lehet az együttesünk.


RRC-kupa
Mladost Zágreb-Esztergomi Vitézek RAFC 17:8 ( 7:3)

Zágráb 100 néző Vezette:Propescián Alexander( Horvát)

Vitézek: Heckel, Varga, Huszár, Jámbor, Csákvári, Berbesi, Borzas, Koller(c), Czakó, Suiogan, Soós, Zaiba, Stamatin, Iftode, Collet. Csere: Haspel, Volentér, Iván, Köbl.
Célok: Berbesi 5, Collet 3.
Edző: Sölösi László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.