Városlista
2022. augusztus 13, szombat - Ipoly

Hírek

2012. November 08. 07:31, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Kezdősípszót kaptak a sportcsarnok focitornái

Kezdősípszót kaptak a sportcsarnok focitornái

Elkezdődik a Pézsa Tibor Sportcsarnokban focikupáinak idénye, mely a IV. Kertész Kálmán tornával rajtol pénteken. A kupák mellett javában zajlik a középiskolások bajnoksága is, melyet a Dobó gimnázium tanulói vezetnek.

A középiskolások számára megrendezett őszi-tavaszi fordulókkal lezajló bajnokság már a harmadik fordulóján is túl van, hétfőn ugyanis újabb játéknapon csaptak össze a résztvevők. A sorozatot jelenleg a Dobó gimnázium játékosai százszázalékos mutatóval vezetik, megelőzve sorrendben a Szent Imre, a Balassa, a Ferences, a Szent Erzsébet, a Zsigmondy és Kolping együtteseit. A bajnokság góllövőlistáját a Szent Imre iskola tanulója, Gyebnár Gergely vezeti kilenc találattal, a négy-négy gólos dobósok, Bulla Benjamin és Mészáros Tamás előtt.

A bajnoki széria mellett azonban pénteken elkezdődik a sportcsarnok kupaszezonja is, melyet a 3-4. osztályosoknak rendezett IV. Kertész Kálmán Kupa nyit. A tornára nyolc környékbeli iskola – a párkányi Ady, az esztergomi gyakorló, Babits Mihály, Szent Imre, Árpád-házi Szent Erzsébet, József Attila, Arany János és a pilismaróti Bozóky Mihály iskola – fogadta el a meghívást és nevezett be. A csapatok küzdelmei pénteken 12 órától láthatók a sportcsarnokban.
A kupa névadója már hosszú ideje nincs közöttünk, de a sportcsarnok munkatársai és az esztergomi labdarúgást kedvelők megőrzik emlékét. A szervezők egyébként nem véletlenül a 9-10 évesek kupáját nevezték el Kertész Kálmányról. Ezen a rendezvényen ugyanis csak olyan gyerekek játszhatnak, akik még nem fociznak egyesületben, mivel Kertész Kálmán is egykoron a kisiskolás tehetségeket kereste. Hosszú évtizedekig járta az iskolákat, a grundokat és az ügyes gyerekeket a helyi MIM Vasas egyesületbe irányította. Ezzel a rendezvénnyel folytatják a sportcsarnok szakemberei Kertész Kálmán megkezdett munkáját. A kupa eredményhirdetésén minden iskolából a legügyesebb játékos díjat kap és talán a játék és az elismerés hatására egyesületi szinten is bekapcsolódik a labdarúgásba és folytatja a pályafutását.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.