Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. November 08. 07:31, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Kezdősípszót kaptak a sportcsarnok focitornái

Kezdősípszót kaptak a sportcsarnok focitornái

Elkezdődik a Pézsa Tibor Sportcsarnokban focikupáinak idénye, mely a IV. Kertész Kálmán tornával rajtol pénteken. A kupák mellett javában zajlik a középiskolások bajnoksága is, melyet a Dobó gimnázium tanulói vezetnek.

A középiskolások számára megrendezett őszi-tavaszi fordulókkal lezajló bajnokság már a harmadik fordulóján is túl van, hétfőn ugyanis újabb játéknapon csaptak össze a résztvevők. A sorozatot jelenleg a Dobó gimnázium játékosai százszázalékos mutatóval vezetik, megelőzve sorrendben a Szent Imre, a Balassa, a Ferences, a Szent Erzsébet, a Zsigmondy és Kolping együtteseit. A bajnokság góllövőlistáját a Szent Imre iskola tanulója, Gyebnár Gergely vezeti kilenc találattal, a négy-négy gólos dobósok, Bulla Benjamin és Mészáros Tamás előtt.

A bajnoki széria mellett azonban pénteken elkezdődik a sportcsarnok kupaszezonja is, melyet a 3-4. osztályosoknak rendezett IV. Kertész Kálmán Kupa nyit. A tornára nyolc környékbeli iskola – a párkányi Ady, az esztergomi gyakorló, Babits Mihály, Szent Imre, Árpád-házi Szent Erzsébet, József Attila, Arany János és a pilismaróti Bozóky Mihály iskola – fogadta el a meghívást és nevezett be. A csapatok küzdelmei pénteken 12 órától láthatók a sportcsarnokban.
A kupa névadója már hosszú ideje nincs közöttünk, de a sportcsarnok munkatársai és az esztergomi labdarúgást kedvelők megőrzik emlékét. A szervezők egyébként nem véletlenül a 9-10 évesek kupáját nevezték el Kertész Kálmányról. Ezen a rendezvényen ugyanis csak olyan gyerekek játszhatnak, akik még nem fociznak egyesületben, mivel Kertész Kálmán is egykoron a kisiskolás tehetségeket kereste. Hosszú évtizedekig járta az iskolákat, a grundokat és az ügyes gyerekeket a helyi MIM Vasas egyesületbe irányította. Ezzel a rendezvénnyel folytatják a sportcsarnok szakemberei Kertész Kálmán megkezdett munkáját. A kupa eredményhirdetésén minden iskolából a legügyesebb játékos díjat kap és talán a játék és az elismerés hatására egyesületi szinten is bekapcsolódik a labdarúgásba és folytatja a pályafutását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.