Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Október 01. 11:45, péntek | PR
Forrás: (x)

Könnyed őszi mozgás, amivel fit maradhatsz

Könnyed őszi mozgás, amivel fit maradhatsz

Ősszel sem kell lemondanod a kinti sportolásról, akkor sem, ha a vizek szerelmese vagy.

Bemutatunk egy könnyed őszi mozgásformát, amivel minden évszakban fit maradhatsz. Ha ősszel vágsz bele, akkor sem kell aggódnod. Készen állsz egy új hobbira? Irány egy vízpart, és SUPozz!

Mi az a SUP?

A SUP, más néven stand up paddle, egy kikapcsolódási forma, ami magyarul annyit jelent: állva evezés. Tengerpartokon, tó- vagy folyópartokon egy speciális szörfdeszka és egy evezőlapát segítségével bárki élvezheti a SUP előnyeit. Akár aktívan szeretnénk kikapcsolódni, akár relaxációs gyakorlatokat végezve, jógázva, a SUP az egész család számára kiváló vízi mozgásforma, tekintve, hogy állva, térdelve, de akár ülve is használható. Családunk mellett négylábú kedvencünkkel is evezhetünk: kutyával is SUP-olhatunk.

Őszi, könnyed kikapcsolódás, ami fitten tart

Ahogy rövidülnek a nappalok, és csökken a hőmérséklet, úgy lesz egyre kisebb és kisebb a tömeg a vízpartokon. A természet nyugalmát szerető embereknek ez maga lehet a tökéletes időpont. Ha szereted a vizet, vízpartokat, kedvenc évszakod az ősz, és a nyári alakod ősszel is megőriznéd, akkor a SUPolást neked találták ki.

Az őszi SUP, magyarul állva evezés egy könnyed, mégis aktív mozgásforma, miközben nyugodtan élvezheted a természet csodáit, a víz ringatását, és erejét, miközben evezőlapátodat elmeríted a lágy hullámokban.

A SUP deszkákhoz tartozó neoprém ruházattal a hidegtől sem kell tartanod, ugyanis ezek egy-egy vízbe esésnél is melegen tudnak tartani az átöltözésig.

Az őszi SUP-olás 3 aranyszabályát viszont mindenképpen tartsd be, ha ebbe a sportba vágnál bele:

1. Ha egyedül SUPolsz, mindig értesíts valakit, mennyi ideig és hol SUPolsz. Szólj valakinek, akit beavatsz minden információba, fő a biztonság!

2. Sötétedés után már ne SUPolj, a levegő is jobban lehűl, a víz is, nehezebben találhatsz ki a partra is.

3. Mindig legyen rajtad mentőmellény, és legyen nálad váltás ruha, hogy elkerüld a kihűlést, megfázást. Ősszel ez különösen fontos!

+1. tipp: Mindig nézd meg kirándulás, túrázás előtt az időjárás-előrejelzést! Az őszi idő nagyon szeszélyes tud lenni, bármikor eleredhet az eső, feltámadhat egy-egy nagyobb szél.

Az őszi SUPolás ezzel a három szabállyal igazi kikapcsolódás lehet, ami ki tud szakítani a szürke hétköznapokból. Te próbáltad már?

Címkék: ősz, mozgás, Sport, sup

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.