Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Szeptember 26. 11:45, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Magyar mondák rajzos versenye

Magyar mondák rajzos versenye

Idén kilencedszer rendezi meg a Féja Géza Közösségi Ház az eddig rendkívül népszerű Ister-Granum Eurorégiós Rajzversenyt. A pályázatra általános iskolás gyermekek jelentkezhetnek magyar mondák és legendák témakörben.

A kilencedik Ister-Granum Eurorégiós Rajzverseny témája „Történt egy napon, hogy vadászni indultak…” - címmel a magyar mondák és legendák. A megmérettetésen azok a lány és fiú tanulók vehetnek részt, akik valamely, az Ister-Granum Eurorégió területén, magyarországi vagy szlovákiai általános iskolában tanulói vagy vendégtanulói jogviszonnyal rendelkeznek, illetve nappali rendszerű képzésben vesznek részt.
A szervezők egy pályázótól csak egy pályaművet fogadnak el, ám technikai megkötés nincs. A műveket A/4-es méretű rajzlap, keret nélküli paszpartu formátumban kell beadni. Az alkotás elején jól olvashatóan kell szerepelnie a diák nevének, iskolájának, osztályának, a felkészítő pedagógus neve, valamint a mű, illetve a monda címe mellett.

Az alsós és felsős korosztály munkáit külön bírálja majd el a zsűri. A pályamunkák beérkezésének határideje november 9, melyet követően november 13-án értékeli a műveket a zsűri. A díjazottak névsorát pedig november 15-től teszi közzé a Féja Géza Közösségi Ház.

A zsűrizést követően az alkotásokból kiállítást is rendez a ház, a tárlatmegnyitót pedig a díjátadó ünnepséggel egy időpontban, várhatóan november 17-én 10 órakor tartja az intézmény. A kiállítás ezután december 7-ig tekinthető meg. További információ kérhető a 33/555-605-ös telefonszámon vagy a fejageza@gmail.com emailcímen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT