Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2012. Szeptember 26. 11:45, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Magyar mondák rajzos versenye

Magyar mondák rajzos versenye

Idén kilencedszer rendezi meg a Féja Géza Közösségi Ház az eddig rendkívül népszerű Ister-Granum Eurorégiós Rajzversenyt. A pályázatra általános iskolás gyermekek jelentkezhetnek magyar mondák és legendák témakörben.

A kilencedik Ister-Granum Eurorégiós Rajzverseny témája „Történt egy napon, hogy vadászni indultak…” - címmel a magyar mondák és legendák. A megmérettetésen azok a lány és fiú tanulók vehetnek részt, akik valamely, az Ister-Granum Eurorégió területén, magyarországi vagy szlovákiai általános iskolában tanulói vagy vendégtanulói jogviszonnyal rendelkeznek, illetve nappali rendszerű képzésben vesznek részt.
A szervezők egy pályázótól csak egy pályaművet fogadnak el, ám technikai megkötés nincs. A műveket A/4-es méretű rajzlap, keret nélküli paszpartu formátumban kell beadni. Az alkotás elején jól olvashatóan kell szerepelnie a diák nevének, iskolájának, osztályának, a felkészítő pedagógus neve, valamint a mű, illetve a monda címe mellett.

Az alsós és felsős korosztály munkáit külön bírálja majd el a zsűri. A pályamunkák beérkezésének határideje november 9, melyet követően november 13-án értékeli a műveket a zsűri. A díjazottak névsorát pedig november 15-től teszi közzé a Féja Géza Közösségi Ház.

A zsűrizést követően az alkotásokból kiállítást is rendez a ház, a tárlatmegnyitót pedig a díjátadó ünnepséggel egy időpontban, várhatóan november 17-én 10 órakor tartja az intézmény. A kiállítás ezután december 7-ig tekinthető meg. További információ kérhető a 33/555-605-ös telefonszámon vagy a fejageza@gmail.com emailcímen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.