Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Január 04. 10:21, kedd | PR
Forrás: (x)

Megfizethető albérletek a prémium kategóriában

Megfizethető albérletek a prémium kategóriában

A prémium minőség és a megfizethetőség nem feltétlenül egymást kizáró fogalmak, még az ingatlanpiacon sem.

Bár a tapasztalatok jellemzően ennek ellenkezőjét mutatják, a jelenkori modellek már abszolút a két jellemző párba állításán dolgoznak.

Ingadozó minőségű kínálat

Az ingatlanhirdetések rendkívül vegyes képet mutatnak. Ez sűrítve leginkább a budapesti kínálatban tűnik fel, ahol a legkisebb garzonoktól a luxusvillákig minden megtalálható. Ez persze azt is jelenti, hogy az árak is igen széles skálán mozognak. Akkor persze nincs semmi gond, ha a bérlésre kínálat ingatlan paraméterei és minősége egyenes arányban van bérleti díjával. A problémák inkább akkor jelentkeznek, ha a mérleghinta elbillen.

Ez utóbbiak miatt alakulhatott ki az emberek fejében az az előítélet, hogy minőségi lakást csak horrorisztikus áron bérelhetnek, melyet a legtöbben úgysem engedhetnek meg maguknak. Ebből fakadóan pedig sokan inkább lentebb adják igényeiket annak érdekében, hogy olcsóbb lakhatást találjanak. A prémium minőségű megfizethető albérlet azonban nem a földtől elrugaszkodott elképzelés. Csupán a megfelelő helyen kell keresnünk a lehetőségeket.

Modern felfogás az elérhető minőségért

A prémium minőségű megfizethető albérletek titkát lényegében az ingatlancégek modelljében kell keresnünk. Gazdasági szereplőként nyilván minden ilyen cég célja a profit, ugyanakkor, ha nem felejtik el a bérlői igényeket is figyelembe venni, kereslet és kínálat igényei könnyedén találkozhatnak. A modern felfogás alapja az, hogy a bérlői bizalom egyben a cég garanciája arra, hogy minőségi szolgáltatást nyújt mindenki számára.

A főváros színterén ilyen felfogást képvisel például a Flatco, akik modelljének alapja az, hogy saját tulajdonukban lévő ingatlanokat kínálnak bérbeadásra. Esetükben tehát a prémium minőség a megfizethető albérletek sajátja. Ezek a bérlemények magas minőségű, a cég szakértői által kialakított albérletek, a város olyan pontjain, melyek frissek, korszerűek, vagy épp nagy jövő előtt állnak. A két fogalom egyensúlyának titka tehát leginkább az odafigyelés a bérlői igényekre, mindezt kiemelkedő minőséggel párosítva.

Az ingatlanpiac jövője

Habár az ingatlanokat mindig sok bizonytalanság kíséri és a piacon uralkodó árak is meglehetősen ingadozó, bátran kijelenthető, hogy az ingatlanpiac a későbbiekben is virágozni fog. Albérletekre mindig lesz igény, hiszen a társadalom folyamatosan újratermeli azon rétegeit, amelyek ebben a lakhatási formában hisznek, vagy épp adott élethelyzetben ez számukra az ideális. A virágzó jövő záloga pedig a megfizethető albérletek és a prémium minőség összefonódása.

Nem kérdés, hogy ez valamelyest átrajzolja majd a jelenleg uralkodó tendenciákat. Ahogy egyre több és több cég ismeri fel az e filozófiában rejlő lehetőségeket, a bérlői bizalom is növekszik majd. Pár év és egyáltalán nem találjuk meg elrugaszkodott elképzelésnek a pénztárcabarát, minőségi okosotthonokat sem, hiszen már jelenleg is találkozhatunk velük. Ha egy ingatlancég törődik a bérlőivel, a bérlők is meghálálják majd ezt a bizalmat.

Címkék: albérlet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.