Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2022. Május 19. 12:00, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Mi mindenre jó egy ózongenerátor?

Mi mindenre jó egy ózongenerátor?

A kellemetlen szagokkal, vírusokkal és baktériumokkal folyamatosan ádáz küzdelmet vívunk, és igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a lehető legmesszebbről elkerüljük őket.

Az ózongenerátor jótékony hatásait már az 1800-as évek elején felfedezték, a koronavírus megjelenése óta pedig egyre több helyen találkozhatunk a készülékkel.

Nem csak orvosi rendelőkben, és mentőautókban használják, hanem irodaházakban és különböző vállalkozásoknál is a mindennapi fertőtlenítő eljárások részét képezi. A piacon elérhető kompakt ózongenerátoroknak köszönhetően már a saját otthonunk és autónk fertőtlenítése is gyors, és egyszerű feladat lehet, de vajon mire használható egy ilyen készülék?

1. Vegyszermentes fertőtlenítés

A koronavírus járvány kirobbanását követően szélesebb körben is ismertté váltak az ózongenerátorok, köszönhetően a nagyon erős fertőtlenítő képessége miatt. Az ózon a kiemelkedő fertőtlenítő tulajdonsággal bír, gyorsan, hatékonyan, és vegyszermentesen bánik el a vírusokkal, baktériumokkal és penész-spórákkal is. A hagyományos vegyszerekkel ellentétben nem tesz kárt semmilyen anyagban, ráadásul gáz halmazállapotának köszönhetően a legeldugottabb helyeken is képes kifejteni hatását. Leggyakoribb fertőtlenítési területek a lakás részei, az autóklíma, rendelőintézetek és irodai környezet.

2. Szagmentesítés ózonnal

Az ózon kiváló szagsemlegesítő. A 3 oxigénatomból álló részecskéi megtapadnak a levegőben szálló szagmolekulákkal és reakcióba lépnek velük. Az ózon hatására a szagrészecskék elpusztulnak és tiszta, friss levegő marad utána. Jellemző szagforrások, amikkel az ózon hatásosan elbánik: dohos szag, égett szag, dohányszag, kemikália szagok.

3. Penészspórák megszüntetése

A penész több fronton is problémát jelent. Nem csak csúnya, amikor a sarokban megjelenik, de az egészségünkre is káros hatással van a levegőben szálló spórák által. Hagyományos vegyszerekkel a látható penészt távolíthatjuk el és csupán rövid időre, ugyanis ideális párás környezetben az minden alkalommal újratermelődik. Továbbá az is probléma marad, hogy a levegőben keringő penészspórákat nem tudjuk lefújni, lemosni.

Két különböző eszköz bevetésére van szükség: ózongenerátor és páramentesítő. Ózongenerátor segítségével a szétszórodott és a levegőben szálló penészspórákkal is elbánhatunk, míg a páramentesítővel hosszú távon szabályozhatjuk a páratartamot egy ideális 50% körüli értékre.

4. Ágyi poloska ellen is bevethető ózongenerátorok

Az ágyi poloska az egyik legidegesítőbb rovar, amivel valaha találkoztunk. Észrevétlenül hazahozahtjuk egy látszólag tiszta erdei szállásról és hónapig fejfájást okoz a kiírtásuk. Az ágyi poloska petéi 2-3 hétig is burokban vannak, így ezen időtartam alatt gyakorlatilag elpusztíthatatlanok és az alkalmanként végzett vegyszeres fertőtlenítés nem lehet maradéktalanul hatékony.

Önállóan, ózongenerátorral speciális ütemterv mellett végezhetünk az ágyi poloskákkal. Először is válasszunk egy minimum 10.000 mg/óra teljesítményű készüléket. Majd végezzük el az ózonkezelést abban a helységben, ahol az ágyi poloskák megjelentek. A kezelést ismételjük meg minden nap 3 héten keresztül. Csak így lehetünk biztosak benne, hogy a kikelt petéket is elértük az ózonnal.

Szeretnél segítséget kapni az ideális ózongenerátor kiválasztásához? Kattints ide.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 11:44, péntek | PR

Szerencsejáték az otthon kényelméből

Manapság már rengeteg dolgot megtehetünk anélkül, hogy el kellene hagyni otthonunkat. Az internet olyan lehetőségeket nyitott meg mindenki számára, amiről néhány évtizeddel ezelőtt még álmodni sem mertünk.

2022. Június 27. 14:19, hétfő | PR

A CE-Connector felkészítő szakaszának vége egyben egy ígéretes új fejezet kezdete

A következő 3 évben a hangsúly az üzleti angyalok bevonásán túl az egyetemi innovációs központokkal, az NKFIH HSUP programjával és nagyvállalatok fókuszált innovációs programjaival való együttműködésen lesz.

2022. Június 24. 18:21, péntek | PR

Milyen kocsmai nyerőgépek érhetőek el online?

Sokan nem is gondolnák, hogy mennyi mindent találhatunk az interneten, ha egy kicsit kutatunk.