Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Július 02. 09:44, szombat | PR
Forrás: (x)

Miért érdemes kipróbálni a SUP-ozást? Íme, a legfontosabb előnyök!

Miért érdemes kipróbálni a SUP-ozást? Íme, a legfontosabb előnyök!

Amellett, hogy hihetetlenül szórakoztató tevékenység, a stand up paddleboard (SUP) az egészségügyi előnyök széles skáláját kínálja.

A paddleboard biztonságos, ráadásul minden korosztály, minden tudásszinten kipróbálhatja. Nem csoda, hogy az elmúlt években rendkívüli népszerűségre tett szert.

A SUP-hoz fitneszklub-tagság, kimerítő edzések vagy megkérdőjelezhető étrend-kiegészítők nélkül segíti az egészséget és javítja az erőnlétet. Arról nem is beszélve, hogy az evezés nagyon szórakoztató!

1. A SUP kíméletes tevékenység

Ellentétben más sportokkal, amelyek idővel káros hatással lehetnek a testére, a paddleboard alacsony hatásfokú edzés, amely mégis hihetetlenül hatékony.

Míg a kardióedzés egyes formái, például a futás megterhelheti az ízületeket, és idővel sérülésekhez vezet, a SUP nagyszerű módja annak, hogy hasonló mennyiségű kalóriát égess el stressz nélkül.

2. Az evezés intenzív, teljes testedzést biztosít

Unod már, hogy órákat tölt az edzőteremben? A SUP rendkívül hatékony tevékenység, amely egyszerre több izomcsoportot is megcéloz.

A standup paddleboard a felsőtestet dolgoztatja az evezéssel, így érezni fogod a karjaidban, a válladban és a mellkasodban. Ugyanakkor a lábizmokat és a törzset is célozza, hiszen közben a vízen folyamatosan egyensúlyoznod kell, ami nagyszerű az erő és az állóképesség fejlesztéséhez.

3. Jót tesz a szívnek is

Közvetlen összefüggés van a testmozgás és a szív- és érrendszeri egészség között – a fizikailag fitt egyéneknél kevesebb koszorúér-betegség (CHD) alakul ki. Az állva evezés megemeli a pulzusszámot és magasan tartja azt. Ha tehát javítani szeretnéd az általános kardió egészségét, válj aktívvá és kezdj el evezni!

4. Az evezés kiváló módja a törzsizmok erősítésének

Amellett, hogy csökkenti a hátfájást, az erős és egészséges core-izom megakadályozza a sérüléseket, védi a test belső szerveit és javítja a testtartást. A SUP egy szórakoztató és hatékony módszer az alaperő növelésére, aminek hála drámai javulást fogsz észrevenni, ahogyan az evezési technikád tovább fejlődik.

A törzsizmok lényegében stabilizátorként működnek tested nagy része szá-mára. Azáltal, hogy megtanulsz helyesen egyensúlyozni az álló eveződeszkán, tudtodon kívül is erősíted a core-izmot.

5. A SUP-ozás enyhíti a stresszt

Egy olyan korban, amikor a stressz a mindenkori csúcson van, fontos megtanulni, hogyan lazítsunk és kezeljük a mindennapi élet jelentette nyomását.

A stand up paddleboard lehetővé teszi, hogy elszakadj mindentől, és olyan módon élvezd a természet látványát, illatait és hangjait, ahogyan csak kevesen tudják megtapasztalni. Nemcsak a stresszt csökkenti, ha kint tartózkodik a természetben, hanem a mentális egészségre is bizonyított hatása van.

Címkék: stand up paddle, sup

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.