Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2022. Március 31. 13:37, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Mire kell figyelni a nappali kialakításakor?

Mire kell figyelni a nappali kialakításakor?

Mivel nincsenek ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkező nappalik, nem lehet azt mondani, hogy mindegyikre ugyanazok a szabályok vonatkoznak. Azonban vannak olyan szempontok, amelyek minden nappali esetében érvényesek.

A lényeg: tűnjön minél tágasabbnak a tér

Minden nappali esetében igaz: arra kell törekedni, hogy minél tágasabbnak tűnjön a tér. Ennek érdekében érdemes világos színeket használni a falakon, valamint játszani a fényekkel. Utóbbi esetben a természetes és a mesterséges fényekre egyaránt gondolunk.

A lámpák kiválasztása során a mennyezeti lámpa mellett jó ötlet beszerezni több más típust is. Látványos lehet például egy állólámpa a sarokba, egy olvasáshoz használt eszköz a fotel mellé, de másféle világítástechnikában is nyugodtan lehet gondolkozni. Annak érdekében, hogy a természetes fények érvényesülni tudjanak, a vékony függönyöket érdemes választani.

A világos helyiség hatalmas érték, ebben a többség egyetért. Persze fontos, hogy ne süssön oda folyamatosan a Nap, hogy ne legyen benne hőség, de ha ezeket nem számítjuk, egész biztos, hogy főnyeremény lesz egy ilyen dizájn kialakítása.

Főszerepben a funkcionalitás és a dizájn

A nappalik központi elemei a sarokkanapék, amelyek esetében a választék rendkívül széles manapság. Szóval mindenki könnyen megtalálhatja azt a változatot, amely a legjobban kielégíti az igényeit és tökéletesen passzol az adott helyiséghez.

A méretre ebben az esetben is kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen a túl nagy sarokkanapé nem mutat jól egy kis alapterületű nappaliban. Természetesen ugyanez igaz fordítva is. Mint minden bútor esetében, a sarokkanapéknál is figyelembe kell venni a funkcionalitást és a dizájnt a választás során. A választék hatalmas, így biztos, hogy mindenkin számára megvan a tökéletes megoldás, csak meg kell azt találni. Türelem és kitartás, na meg rengeteg kutatómunka kell ehhez.

Mindemellett a TV-állványok is fontos szerepet kapnak a nappali berendezése során. Ezeknek illeszkedniük kell a nappali hangulatához, valamint kellően stabilnak kell lenniük, hogy biztonságos helyet szolgáltassanak a tévék számára. Az elhelyezésre is oda kell figyelni, hiszen fontos, hogy az állvány szemben legyen a kanapéval és ne legyen se túl közel, se pedig túl távol, hogy a tévénézés valóban élmény legyen.

Minden esetben előre kell tervezni a berendezés során, és folyamatosan méréseket kell végezni annak érdekében, hogy létrejöjjön a harmonikus összhatás. Ha pedig elsőre nincs meg a tökéletes végeredmény, bátran hozzá kell nyúlni az összképhez, majd újratervezni.

A fotó forrása: 3DPhoto / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 24. 18:21, péntek | PR

Milyen kocsmai nyerőgépek érhetőek el online?

Sokan nem is gondolnák, hogy mennyi mindent találhatunk az interneten, ha egy kicsit kutatunk.

2022. Június 24. 11:15, péntek | PR

Mennyit aludjon gyermekünk – egészséges mennyiség és minőség

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás mindenki számára fontos egészségügyi okokból. Azonban a gyerekek esetében ez kiemelten fontos ez fejlődésük szempontjából.

2022. Június 23. 15:23, csütörtök | PR

Ismered a népszerűbb szimbólumokat az online slot játékból?

A leggyakrabban használt szimbólumok az online nyerőgépes játékokban

2022. Június 23. 14:23, csütörtök | PR

Futás, kerékpározás a legjobb kardió?

Kardió – az ember vagy imádja, vagy utálja. A legtöbb testépítő és fitneszkövető számára a kardió a zsírégető edzések túlnyomó részét alkotja, különösen a versenyekre való felkészülés során.