Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2023. Október 18. 13:42, szerda | PR
Forrás: (x)

Mire kell odafigyelni felújításkor Esztergom környékén?

Mire kell odafigyelni felújításkor Esztergom környékén?

Amikor Esztergom környékén szeretnénk felújítási munkába kezdeni, lesz pár dolog, amire érdemes lesz mindenképp odafigyelni.

Rendkívül sokan esnek bele abba a hibába, hogy nem veszik figyelembe az igazán fontos, lényeges szempontokat – márpedig ez igenis súlyos hiba.

Nagyon sok pénzünk mehet kárba abban az esetben, ha nem a megfelelő megközelítéssel látunk neki a renovációnak. Mit tehetünk, hogy ez jól sikerüljön?

Hol vannak Esztergom legjobb szakmunkásai?

Esztergom nem egy kifejezetten nagy város. Viszonylag kicsi község, városka – ennek köszönhetően rendkívül sokféle emberrel találkozhatunk itt, és kérdezősködhetünk arról, hogy ki kit tudna ajánlani szakmai munkákra. Mire lenne szükség? Építési műszaki ellenőrre – ha érdekképviseletről lenne szó? Lakatosra, aki kerítést, korlátokat tud nekünk készíteni? Netán egy jó villanyszerelő kellene, aki megszereli a villamos hálózatot, elvégzi a telepítési munkát, ha szükséges? Ha nem járunk sikerrel ismerősi körünkben, érdemes lehet az internetes keresőt használni.

Sok portál van, amelyek közül válogathatunk – de van közöttük egy, amelyik minden tekintetben jobb, mint sok másik hasonló. Ez pedig nem más, mint a Szakiweb.hu felújító kereső portál, ahol tényleg elképesztően színvonalas kínálat fog várni minket. Itt aztán? Van minden. Ráadásul Esztergom városa is benne van az adatbázisukban, így az összes fent megnevezett szakmában, és még közel 50-ben találhatunk szakikat.

A felújítás itt nem kerül kiemelkedően sokba – átlagos árakra számíthatunk

Esztergom városában is nagyjából az átlagos árakra számíthatunk, amennyiben felújításban gondolkodunk. Nem kerül sokkal többe, mint mondjuk Zemplén megyében, de valamivel olcsóbb, mint a fővárosi agglomerációban. Ez persze nem jelenti azt, hogy a szakemberek rosszabb munkát végeznének bármivel is. Mindig az adott környék és a helyiség határozza meg az árait elsősorban – ettől persze eltérhet valamelyest, hogy a mester mennyit kér a munkájáért.

Mik a tipikus renovációs melók?

Tetőfedés. Talán az egyik legveszélyesebb munkatípus, amit csak el lehet képzelni. Le kell fedni, és a tartószerkezetet is megcsinálni – bármikor le lehet esni a szerkezetről!

Szobafestés. A falak kifestése talán egy picit lenézettebb munkája az építőiparnak, de ne felejtsük el, hogy a festési munkát sem olyan egyszerű elvégezni, mint sokan gondolnák, hinnék elsőre.

Tapétázás. A tapéta felragasztása inkább stílusosságot és művésziességet igényel, semmi mást. Ennek köszönhetően nem mindenki alkalmas rá igazán.

Vakolás. A falak vakolása akkor válhat kritikussá, amikor szakképzett kőművesek a fal egyenletességét teremtik meg, vagy bontják le. Nem igazán könnyű feladat, munka – mint ahogy sokan ezt hinnék talán elsőre, akik még soha nem csinálták!

Glettelés. A festési munkálatok megkezdése előtt rendkívül fontos a felületet egyenletessé tenni. Ehhez külön szerszámok és szakmai szemlélet szükséges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 19. 15:29, szerda | PR

Csokoládégyárat őriznek és takarítanak

Többkörös pályázaton ismét el nyerte a szerencsi és a miskolci Nestlé gyártelepek takarítását, biztonsági őrzését és a létesítmények külterületeinek gondozását a Jánosik és Társai Kft.

2024. Június 18. 14:39, kedd | PR

K&H: óvatosan a bankkártyával a vakáció alatt is

4+1 ötlet, amely segít felhőtlenné tenni a nyári ejtőzést

2024. Június 14. 09:09, péntek | PR

Az ultravékony laptopok bája: elegáns külső és csúcsteljesítmény bárhol, bármikor

Az elmúlt néhány évben a laptopok váltak a munkavégzés során használt elsődleges eszközzé.