Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2024. Május 20. 12:58, hétfő | PR
Forrás: (x)

Mitől van lumbágóm?

Mitől van lumbágóm?

Aki kelt már ki az ágyból derékfájdalommal, az tudja, nagyon nehéz végig csinálni egyetlen napot is egy ilyen kellemetlenséggel. Hosszútávon pedig már komolyan megtudja keseríteni az ember életét az állandósuló fájdalom.

Lumbágó esetén érdemes minél előbb gyógytornászhoz fordulni. Ilyenkor a szakemberhez intézett kérdések között szokott szerepelni, hogy mitől van lumbágóm. Keressük meg erre a kérdésre a választ!

Mi is pontosan az a lumbágó?

Mai napig sokan hajlamosak a lumbágót és az isiászt összetéveszteni. A lumbágó tulajdonképpen az egyik típusa a derékfájdalomnak. Nehéz azonban pontos különbséget tenni laikusként, hogy egyszerű derékfájdalommal, vagy tényleges lumbágóval küzd az ember, így célszerű időben szakemberhez fordulni akkor, ha a tünetek néhány nap elteltével sem enyhülnek. Egyik fő ismertető jele ennek a problémának az aszimmetrikus megjelenő, intenzív derékfájdalom.

Mitől van lumbágóm?

Aki ilyen problémával küzd, azt természetes, hogy érdekli, mitől van lumbágója. Az egyik legfőbb oknak az ülő életmódot szokták felelőssé tenni. Ez mellett azonban kiváltó ok lehet még a túlerőltetés is. Ilyen esetekben a gerinc környéki izmok megfeszülnek, beszűkül a csigolyák mozgástere, ezért a különböző irányba történő mozgások nehézkessé és fájdalmassá válnak. Ritkább esetben a gerincsérv és a gerincben kialakuló egyéb betegségek is felelősek lehetn3ek ezért a problémáért. Ez is hozzátartozhat a lumbágó okaihoz a Gyógytornászom rendelő szerint. Arra a kérdésre tehát, hogy mitől van lumbágóm, az lehet a válasz, hogy több dolog is okolható.

A lumbágó kezelése gyógytornával

A fenti linken található gyógytornász rendelő oldalán alaposan le van írva a lumbágó kezelésnek a menete. Első alkalommal egy közel egy órás állapotfelmérést végeznek azért, hogy megtaláljak a kiváltó okot, és egy egyénre szabott gyógytorna tervet tudjanak összeállítani. Itt kimondott lumbágó specialista szakemberek várják a gyógyulni vágyókat, és munkájukra garanciát is vállalnak! Gyógytornával lumbágó esetében a derékfájdalom nem csak csökkenhet, de akár teljesen meg is szűnhet, újra nőni fog a mozgásterjedelem, és újra könnyen tud majd bárki kikelni az ágyból. Egy-két alakom már elég is lehet ahhoz, hogy érezzük a jótékony hatásait a gyógytornának.

Ne féljünk szakemberhez fordulni!

Egyértelműen érdekel bennünket, hogy mitől alakul ki a lumbágó, ám konkrét panaszok esetében már célszerű inkább a megoldást keresni. A gyógytornával sokat javulhat az ember állapota hosszútávon, hiszen a speciális mozdulatoknak hála a test aktivizálva lesz az öngyógyító folyamatok elindítására. Érdemes a Gyógytornászom rendelő weboldalán elolvasni a korábbi páciensek tapasztalatait is a gyógytornával kapcsolatban, hiszen ezek nagyon meggyőzőek lesznek. Az állandó derékfájdalom nem kell, hogy a mindennapok része legyen! Ne halogassuk a szakember felkeresését, hiszen a gyógytorna megoldást kínál lumbágó esetében is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 19. 15:29, szerda | PR

Csokoládégyárat őriznek és takarítanak

Többkörös pályázaton ismét el nyerte a szerencsi és a miskolci Nestlé gyártelepek takarítását, biztonsági őrzését és a létesítmények külterületeinek gondozását a Jánosik és Társai Kft.

2024. Június 18. 14:39, kedd | PR

K&H: óvatosan a bankkártyával a vakáció alatt is

4+1 ötlet, amely segít felhőtlenné tenni a nyári ejtőzést

2024. Június 14. 09:09, péntek | PR

Az ultravékony laptopok bája: elegáns külső és csúcsteljesítmény bárhol, bármikor

Az elmúlt néhány évben a laptopok váltak a munkavégzés során használt elsődleges eszközzé.