Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Május 20. 12:58, hétfő | PR
Forrás: (x)

Mitől van lumbágóm?

Mitől van lumbágóm?

Aki kelt már ki az ágyból derékfájdalommal, az tudja, nagyon nehéz végig csinálni egyetlen napot is egy ilyen kellemetlenséggel. Hosszútávon pedig már komolyan megtudja keseríteni az ember életét az állandósuló fájdalom.

Lumbágó esetén érdemes minél előbb gyógytornászhoz fordulni. Ilyenkor a szakemberhez intézett kérdések között szokott szerepelni, hogy mitől van lumbágóm. Keressük meg erre a kérdésre a választ!

Mi is pontosan az a lumbágó?

Mai napig sokan hajlamosak a lumbágót és az isiászt összetéveszteni. A lumbágó tulajdonképpen az egyik típusa a derékfájdalomnak. Nehéz azonban pontos különbséget tenni laikusként, hogy egyszerű derékfájdalommal, vagy tényleges lumbágóval küzd az ember, így célszerű időben szakemberhez fordulni akkor, ha a tünetek néhány nap elteltével sem enyhülnek. Egyik fő ismertető jele ennek a problémának az aszimmetrikus megjelenő, intenzív derékfájdalom.

Mitől van lumbágóm?

Aki ilyen problémával küzd, azt természetes, hogy érdekli, mitől van lumbágója. Az egyik legfőbb oknak az ülő életmódot szokták felelőssé tenni. Ez mellett azonban kiváltó ok lehet még a túlerőltetés is. Ilyen esetekben a gerinc környéki izmok megfeszülnek, beszűkül a csigolyák mozgástere, ezért a különböző irányba történő mozgások nehézkessé és fájdalmassá válnak. Ritkább esetben a gerincsérv és a gerincben kialakuló egyéb betegségek is felelősek lehetn3ek ezért a problémáért. Ez is hozzátartozhat a lumbágó okaihoz a Gyógytornászom rendelő szerint. Arra a kérdésre tehát, hogy mitől van lumbágóm, az lehet a válasz, hogy több dolog is okolható.

A lumbágó kezelése gyógytornával

A fenti linken található gyógytornász rendelő oldalán alaposan le van írva a lumbágó kezelésnek a menete. Első alkalommal egy közel egy órás állapotfelmérést végeznek azért, hogy megtaláljak a kiváltó okot, és egy egyénre szabott gyógytorna tervet tudjanak összeállítani. Itt kimondott lumbágó specialista szakemberek várják a gyógyulni vágyókat, és munkájukra garanciát is vállalnak! Gyógytornával lumbágó esetében a derékfájdalom nem csak csökkenhet, de akár teljesen meg is szűnhet, újra nőni fog a mozgásterjedelem, és újra könnyen tud majd bárki kikelni az ágyból. Egy-két alakom már elég is lehet ahhoz, hogy érezzük a jótékony hatásait a gyógytornának.

Ne féljünk szakemberhez fordulni!

Egyértelműen érdekel bennünket, hogy mitől alakul ki a lumbágó, ám konkrét panaszok esetében már célszerű inkább a megoldást keresni. A gyógytornával sokat javulhat az ember állapota hosszútávon, hiszen a speciális mozdulatoknak hála a test aktivizálva lesz az öngyógyító folyamatok elindítására. Érdemes a Gyógytornászom rendelő weboldalán elolvasni a korábbi páciensek tapasztalatait is a gyógytornával kapcsolatban, hiszen ezek nagyon meggyőzőek lesznek. Az állandó derékfájdalom nem kell, hogy a mindennapok része legyen! Ne halogassuk a szakember felkeresését, hiszen a gyógytorna megoldást kínál lumbágó esetében is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:46, szerda | PR

Magyarország legszebb területein is dolgozhatsz digitális szakmában!

A digitalizáció korában élünk, ez viszont nem jelenti azt, hogy természeti értékeinket ne élvezhetnénk maximálisan.

2024. Július 17. 15:20, szerda | PR

Arany és ezüst női papucsok – hogyan viseljük őket hétköznapi stilizációkban?

Az arany papucs tökéletes választás, ha egy kis eleganciát szeretnénk csempészni a hétköznapi öltözékünkbe.

2024. Július 16. 17:01, kedd | PR

Emberek és gépek egységben, avagy szakmunkák a 21. században

Elveszik a robotok a munkánkat? Nem feltétlenül! Igaz, a világ jelentősen átalakul. De a gépek már a 19-20. század környékén is feszültségeket, lázadásokat szültek.

2024. Július 12. 10:37, péntek | PR

A transzcendentális meditáció kezdők útmutatója: egyszerű lépések a békésebb élet felé

A transzcendentális meditáció (tm) egyre több ember figyelmét kelti fel, mint egy egyszerű, mégis mélyreható technika a stressz csökkentésére, a belső béke elérésére és az általános jólét javítására.