Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2012. Szeptember 25. 17:00, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Nagy sportágválasztás Esztergomban

Nagy sportágválasztás Esztergomban

A hétvégén zajlik le a Nagy Sportágválasztó, a Sport napjai országos rendezvénysorozat részeként Esztergomban a helyi sportágakat bemutató kétnapos rendezvény. Az eseményen a rögbi pályán mutatkoznak be az egyesületek.

Esztergomban a Tücsök és Hangya Alapítvány valamint az Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület rendezi meg pénteken és szombaton, 9-től 17 óráig az Esztergomi Nagy Sportágválasztó 2012 – A sport napjai kétnapos programot. A sportágválasztón a Prímás-szigeten, a rögbi pálya ismerkedhetnek meg az érdeklődők az Esztergomban és környékén megtalálható és űzhető sportokkal, közösségekkel. A jelenlévők pedig a különböző sportágakat ingyenesen, szakképzett edzők, szakemberek vezetésével ki is próbálhatják.

A szervezők szerint a sportok megismerése segít kiválasztani az érdeklődésnek, alkatnak legmegfelelőbb mozgásformát, ami az egészséges életmód alapja lehet a gyermekek és családjuk életében.

A rendezvény első napja elsősorban az oktatási intézményeknek szól, ekkor óvodások, iskolások testnevelők, pedagógusok vezetésével csoportosan látogathatják a programokat. A második nap viszont a családoké, így szombaton a gyermekek és szülők együtt sportolhatnak. Ezen a napon zajlik le a jó néhány sportág bemutatója között a hagyományos Hídfutás is.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.