Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Szeptember 25. 17:00, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Nagy sportágválasztás Esztergomban

Nagy sportágválasztás Esztergomban

A hétvégén zajlik le a Nagy Sportágválasztó, a Sport napjai országos rendezvénysorozat részeként Esztergomban a helyi sportágakat bemutató kétnapos rendezvény. Az eseményen a rögbi pályán mutatkoznak be az egyesületek.

Esztergomban a Tücsök és Hangya Alapítvány valamint az Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület rendezi meg pénteken és szombaton, 9-től 17 óráig az Esztergomi Nagy Sportágválasztó 2012 – A sport napjai kétnapos programot. A sportágválasztón a Prímás-szigeten, a rögbi pálya ismerkedhetnek meg az érdeklődők az Esztergomban és környékén megtalálható és űzhető sportokkal, közösségekkel. A jelenlévők pedig a különböző sportágakat ingyenesen, szakképzett edzők, szakemberek vezetésével ki is próbálhatják.

A szervezők szerint a sportok megismerése segít kiválasztani az érdeklődésnek, alkatnak legmegfelelőbb mozgásformát, ami az egészséges életmód alapja lehet a gyermekek és családjuk életében.

A rendezvény első napja elsősorban az oktatási intézményeknek szól, ekkor óvodások, iskolások testnevelők, pedagógusok vezetésével csoportosan látogathatják a programokat. A második nap viszont a családoké, így szombaton a gyermekek és szülők együtt sportolhatnak. Ezen a napon zajlik le a jó néhány sportág bemutatója között a hagyományos Hídfutás is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.