Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2020. Augusztus 26. 15:26, szerda | Helyi
Forrás: mti/Fotó: Magyar Birkózó Szövetség

Nem mondott le a tokiói olimpiáról a tokodi-esztergomi birkózó

Nem mondott le a tokiói olimpiáról a tokodi-esztergomi birkózó

Az Esztergomban született és a birkózást is a városban kezdő, tokodi Korpási Bálint kötöttfogású birkózó az egyéves halasztás ellenére nem mondott le arról, hogy súlycsoportot váltva kijusson a tokiói olimpiára.

"Nehéz időszak volt, mert a budapesti olimpiai kvalifikációs versenyt egy héttel a rajt előtt mondták le márciusban. Most ugyanúgy készülünk, mintha lennének versenyek" - mondta a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában a nem olimpiai kategóriában világ- és Európa-bajnok sportoló.

A 33 éves Korpási arról is beszámolt, hogy jelenleg 75 kilogramm körül mozog a súlya, és azért kellett némileg növelnie azt, mert most egy kisebb alapozást csináltak, és annak százszázalékos elvégzéséhez erre volt szüksége. Hozzátette, ezt követően ismét lejjebb kell vinnie a súlyát, amit komoly diétával kell elérnie, ilyenkor olyan kedvenceiről kell lemondania, mint az édességek és a cukros üdítőitalok.

"Lőrincz Tamás világbajnok, és a kvótát is kiharcolta a súlycsoportjában, így feljebb nem mehettem" - indokolta Korpási, hogy miért a fogyasztást választotta az olimpiai részvétel érdekében. Megjegyezte továbbá, hogy egyik nagy riválisa, a német Frank Stäbler szintén 72 kilóról fogyasztott le sikerrel, ugyanis a tavalyi olimpiai kvalifikációs vb-n bronzérmével kijutott a tokiói játékokra.

Korpási elárulta, amikor eldöntötte, hogy lefelé vált, akkor olyan korábbi birkózókkal is felvette a kapcsolatot, mint Tóth István és Majoros István, mivel utóbbi például nagy fogyasztásai ellenére 2004-ben olimpiai bajnok lett.

Korpási 2016-ban 71 kilósként lett világbajnok, majd egy évvel később Európa-bajnok, emellett további öt alkalommal állhatott dobogóra világversenyeken, csakhogy eredeti súlycsoportja nem szerepel az ötkarikás programban, ezért váltott lefelé egy kategóriát.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.

2022. Május 24. 09:49, kedd | Helyi

Munkagéppel emeltek meg két autót Esztergomban, amíg kilopták a katalizátorukat

Pár tízezer forintot kaptak a lopott alkatrészekért.

2022. Május 24. 09:37, kedd | Helyi

Zivatarok miatt figyelmeztetés van érvényben

Csapadékból nem lesz hiány az elkövetkező órákban, ugyanis országszerte zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható.

2022. Május 23. 16:22, hétfő | Helyi

Ultrafutóversenyen lettek bajnokok a dorogi Richteresek

Május 21. és 23. között első alkalommal rendezték meg a Runionhoz tartozó egyesületek a MyWay240 elnevezésű ultrafutóversenyt. A Balatont megkerülő versenyen a dorogi Richteresek nyerték meg a csapat-bajnoki címet!