Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 08. 14:41, szombat | Sport
Forrás: HírTV

Nyertek a svédek

Nyertek a svédek

Svédország sima győzelmet aratott Helsinkiben, így mindenképpen a magyar válogatott előtt végzett a skandináv csapat. Válogatottunk így ismét lemaradt egy világeseményről.

A svédek a mérkőzés elején S. Larsson góljával szerezték meg a vezetést, és onnantól kezdve pár finn kísérleten kívül uralták a mérkőzést. A kék-fehérek meddő mezőnyfölényben voltak, egyedül a 34. percben voltak veszélyesek, de akkor Isaksson védte Eremenko lövését. A svédek okosan őrizték az előnyüket, és abban bíztak, hogy a hazaiak védelmét sikerül majd egy kontratámadás végén mattolni.

A második félidő elején magyar szempontból véglegesen eldőlt a továbbjutás kérdése, mivel az 52. percben Olsson góljával megduplázták az előnyüket a svédek. Az finnek innentől kezdve futottak az eredmény után, míg a kék-sárgák visszavettek, és ismételten a kontrákra építettek. A 73. percig lassan csordogáltak az események, míg a hazaiak a semmiből szépítettek. Ismét reménykedhettünk, de a vendégek továbbra is uralták a mérkőzést, és a finnek nem voltak képesek az egyenlítő gól megszerzésére. Végül 2-1-re győztek a svédek, így a magyar válogatott ebben a sorozatban is lemaradt a Európa-bajnokságról. A vendégek mostantól a legjobb csoport második helyéért küzdhetnek kedden a hollandok ellen. (lm)

MNO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.