Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 27. 13:14, szerda | PR
Forrás: (x)

Orvosi gimnasztika, mint a minőségi gyógyítás és relaxálás kombinációja

Orvosi gimnasztika, mint a minőségi gyógyítás és relaxálás kombinációja

A gyógytorna célja a mentális relaxáció, az izomtónus és a fájdalomcsillapítás, különböző fizioterápiás módszerekkel.

Jelenleg az egyik leghatékonyabb technika az izomsérülések és egyéb mozgásszervi rendellenességek leküzdésében, ezért egyre több beteg bízik meg az eljárásban és veszi igénybe a gyors felépülés érdekében.

A gyógytorna olyan mozgásterápia, amelyet gyógyászati helyreállítási programon keresztül kell végrehajtani, célja a csökkentett funkciók helyreállítása és növelése különböző betegségekkel szemben. Mindez nem csupán véletlenszerű gyakorlatok elvégzéséből áll, hanem manuális technikák és módszerek összességéből, amelyeket minden betegnek és az általuk fellépő állapotnak megfelelően kell alkalmazni. Ezt kínálják az óbudai gyógytorna szakemberei, akik nem csak a gerinc- és hátproblémák, valamint végtag fájdalmak esetén segítenek, hanem műtét előtti és utáni rehabilitációban is kiváló támaszt nyújtanak.

Amikor gyógytornáról van szó, a fő célok közé sorolható:

  • mozgásszervi fájdalmak enyhülése;
  • testtartás korrekciója;
  • fokozott ízületi mobilitás visszaállítása;
  • izomerő növelése;
  • izmok állóképességének növelése;
  • légzési elégedetlenségek helyreállítása;

Mit kell tudnod, ha először keresed fel a MozgásKlinika szakembereit?

Minden pácienst teljes odafigyeléssel, empátiával és professzionalizmussal fogadunk és kezelünk, és a fizikoterápia sikeres alkalmazása eléréséért minden esetben a következő lépéseket vesszük sorba:

  • a beteg alapos kezdeti felmérése;
  • konkrét helyreállítási/profilaxis program kidolgozása;
  • rendszeres fizioterápiás foglalkozások végzése;
  • a beteg megtanítása a foglalkozásokon kívüli egyéni és helyes gyakorlása is;
  • időszakos újraértékelés, hogy nyomon tudjuk követni a fejlődés ütemét, szükség esetén módosítani tudjunk a helyreállítási programon;

A választott terapeuta mindig felméri a beteg fizikai állapotát, fájdalom mértékét, mozgásképességét, milyen mozdulatokat végezhet vagy nem, hogy milyen stádiumban van. Csak ezen szakaszok után kerül sor a kezelési terv felállítására!

Milyenek a gyógytornász foglalkozások a MozgásKlinikán?

Minden azzal kezdődik, hogy jól érzed magad, megérted a célt és azt, hogy mi fog történni.

  • A gyakorlatokat a gyógytornász felügyelete alatt hajtod végre, aki elmagyarázza, hogy mi történik éppen és mi következik, valamint hogy milyen hatásai lesznek;
  • Az intenzitás, az ismétlések száma és a komplexitás fokozatosan növekszik attól függően, hogyan érzed magad, hogyan alakul a gyógyulásod;

A legjobb kezekben vagy, hiszen felkészült és lendületes gyógytornász csapatunk nagy tapasztalattal várja pácienseit, több szakterülettel és elvégzett tanfolyamokkal, pontosan követve a bevált rutineljárásokat. A cél minden esetben az izomerő helyreállítása és az izmok ellenállásának növelése, az erőkifejtési kapacitás növelése, az ízületi mobilitás fenntartása, mozgási minták helyreállítása, koordináció, kontroll és egyensúly javítása, relaxáció, a testtartás korrekciója, ízületi mobilitás növelése.

A kezelés biztonságos és hatékony minden korosztálynak!

A gyógytorna fontos része a modern gyógyászati programunknak, amelyeket számos helyzetben sikerrel alkalmaztunk, a testhelyzet korrigálásától vagy a járástól a mozgáshiány, az izomtónus javításáig, a balesetek, traumák, immobilizáció utáni felépülésig. Ez magában foglalja a különféle betegségek megelőzésére, kezelésére és gyógyulására szolgáló eljárásokat és fizikai gyakorlatokat, amelyek segítenek visszaállítani és egy magasabb szintre emelni életminőségedet!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.