Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2012. Szeptember 19. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: lvp/fotó: labatlan.hu

Rekord: soha ennyien nem futottak az eurorégiós maratonon

Rekord: soha ennyien nem futottak az eurorégiós maratonon

Több mint 250 induló vett részt a múlt vasárnap lezajlott, már hagyományos, Karva és Lábatlan között megrendezett eurorégiós maratonon. A futók mellett jó néhány kerékpáros is teljesítette az embert próbáló távot.

A szervezők a korábbi évek tapasztalatai alapján száz indulóra becsülték előzetesen a résztvevők számát, ám a létszám idén jóval meghaladta azt, hiszen 250 futó és kerékpáros gyűlt össze a Karva és Lábatlan közötti maratonra.

A versenyt Szlovákia és Magyarország egy eurorégióba tartozó testvértelepülései, Karva és Lábatlan rendezte, az Esztergomi Futóművek SE közreműködésével. A megmérettetés vasárnap a szlovákiai Karváról indult, a versenyzők a tizenegy éve újjáépített Mária Valéria hídon érték el a féltávot, majd magyar oldalon a nemrégiben átadott kerékpárúton jutottak a lábatlani Gerenday arborétumba, ahol a városi napok rendezvényei keretében került sor az eredményhirdetésre. A verseny valamennyi résztvevője emlékérmet, pólót és meleg ételt kapott.

A maratonra egyéni futók, kettes és négyes váltók valamint kerékpárosok nevezhettek. Az egyéni indulók között négy korosztályban hirdettek győztest a szervezők. Az 1973-94-es korcsoportban Vakán Rita és Molnár Péter nyert, az 1963-72-es korcsoportban Vaczkó Zsolt, az 1953-62-esben Dawson Don, míg az 1952 előttiben Bögi Alexander.

A kettes váltóban a Beták Bence – Deli Gergely duó diadalmaskodott, a négyes váltót a Besenyei József – Vimmer László – Molnár István – Lanczmann Viktor alakulat nyerte meg.

A kerékpárosok közti küzdelemben pedig Pécskai Gábor és Bauer Róbert bizonyult a legjobbnak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 01. 13:39, szerda | Helyi

Karácsony és szilveszter között szünetel az ügyfélfogadás az esztergomi polgármesteri hivatalban

Az ún. igazgatási szünetről Schottner Norbert jegyző jelentetett meg közleményt a város honlapján a mai napon.

2021. December 01. 07:18, szerda | Helyi

Változik Torma László képviselő fogadóórája

Torma László képviselő december 6. napjára meghirdetett fogadóórája elmarad.

2021. November 30. 14:55, kedd | Helyi

Több helyen is megváltozik a forgalmi rend Esztergomban december 1-től

A Városfejlesztési Környezetvédelmi és Kulturális Bizottság lakossági kérelmek, illetve hatósági és hivatali észrevételek alapján több ponton is módosította a város forgalmi rendjét, melyek december 1-től lépnek életbe.

2021. November 30. 14:20, kedd | Helyi

Dr. Vigh Lajos László látja el decembertől a 2.sz. felnőtt háziorvosi körzetet

A 2. számú háziorvosi körzetet 2021. december hó 02. napjától dr. Söröss Tamás helyett dr. Vigh Lajos László fogja ellátni.