Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2012. Szeptember 19. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: lvp/fotó: labatlan.hu

Rekord: soha ennyien nem futottak az eurorégiós maratonon

Rekord: soha ennyien nem futottak az eurorégiós maratonon

Több mint 250 induló vett részt a múlt vasárnap lezajlott, már hagyományos, Karva és Lábatlan között megrendezett eurorégiós maratonon. A futók mellett jó néhány kerékpáros is teljesítette az embert próbáló távot.

A szervezők a korábbi évek tapasztalatai alapján száz indulóra becsülték előzetesen a résztvevők számát, ám a létszám idén jóval meghaladta azt, hiszen 250 futó és kerékpáros gyűlt össze a Karva és Lábatlan közötti maratonra.

A versenyt Szlovákia és Magyarország egy eurorégióba tartozó testvértelepülései, Karva és Lábatlan rendezte, az Esztergomi Futóművek SE közreműködésével. A megmérettetés vasárnap a szlovákiai Karváról indult, a versenyzők a tizenegy éve újjáépített Mária Valéria hídon érték el a féltávot, majd magyar oldalon a nemrégiben átadott kerékpárúton jutottak a lábatlani Gerenday arborétumba, ahol a városi napok rendezvényei keretében került sor az eredményhirdetésre. A verseny valamennyi résztvevője emlékérmet, pólót és meleg ételt kapott.

A maratonra egyéni futók, kettes és négyes váltók valamint kerékpárosok nevezhettek. Az egyéni indulók között négy korosztályban hirdettek győztest a szervezők. Az 1973-94-es korcsoportban Vakán Rita és Molnár Péter nyert, az 1963-72-es korcsoportban Vaczkó Zsolt, az 1953-62-esben Dawson Don, míg az 1952 előttiben Bögi Alexander.

A kettes váltóban a Beták Bence – Deli Gergely duó diadalmaskodott, a négyes váltót a Besenyei József – Vimmer László – Molnár István – Lanczmann Viktor alakulat nyerte meg.

A kerékpárosok közti küzdelemben pedig Pécskai Gábor és Bauer Róbert bizonyult a legjobbnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.