Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2018. Június 27. 13:34, szerda | Belföld
Forrás: mti

Repülő bérleti díjat és focista átigazolási pénzt is kicsalt a bűnbanda

Repülő bérleti díjat és focista átigazolási pénzt is kicsalt a bűnbanda

Pénzmosás és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy nigériai származású, Magyarországon élő 39 éves férfival és hét társával szemben,

akik hierarchikusan felépített, munkamegosztásra alapuló bűnszervezetet működtettek Budapesten - közölte a főügyészség szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a nigériai állampolgár egy olyan nemzetközi internetes bűnözői hálózatot segített, amely gazdasági társaságok elektronikus levelezéseinek kifürkészésével, feltörésével feltérképezte a cégek üzleti partnereit, majd e partnerek adatait, külső kommunikációs jellegzetességeiket utánozva, felszólították a sértetteket, hogy fizetési kötelezettségeiket új, az általuk megadott, immáron magyarországi bankszámlákra teljesítsék.

A nigériai elkövető szerepe az volt, hogy az így megszerzett és „félreirányított” fizetési teljesítések fogadására magyar bankszámlákat nyittasson, míg a lánc végén álló végrehajtó vádlottak feladata az volt, hogy gazdasági társaságokat alapítsanak, illetve vásároljanak, majd azoknak magyarországi és szlovák pénzintézetekben bankszámlákat nyissanak.

A sértett külföldi gazdasági társaságok magyar, román, vietnami, maláj, kínai, indonéz illetve egyesült államokbeli cégek voltak. Akadt olyan sértetti cég, amelyik egy repülőgép bérleti díját utalta át, de volt köztük egy jó nevű francia labdarúgó klub is, amelyik egy dél-amerikai futballistával kapcsolatos díjat utalt tévedésből a vádlottak által nyitott egyik magyar bankszámlára.

A főügyészség a vádiratban a bűnszervezet vezetőivel szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását, míg a többi vádlottra próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést, illetve pénzbüntetés kiszabását indítványozta - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 09:03, szombat | Belföld

Leszerelték és letartóztatták a terhes nőt megerőszakolni akaró katonát

Elrendelte a letartóztatását a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa annak a férfinek, aki hétfőn megtámadott egy várandós nőt Miskolcon - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-t.

2022. Június 25. 07:43, szombat | Belföld

Medvét láttak a Bükkben

Medvét észleltek a Bükkben a napokban, az állatot egy vadkamera is rögzítette.

2022. Június 25. 06:00, szombat | Belföld

A kormány elkötelezett a paksi atomerőmű üzemidő-hosszabbítása mellett

A kormány elkötelezett amellett, hogy a paksi atomerőmű üzemidejét meghosszabbítsák - mondta a technológiai és ipari miniszter pénteken Pakson.

2022. Június 25. 05:00, szombat | Belföld

Mol elnök-vezérigazgató: bizonyos korlátozásokat időnként be kell vezetni

A Mol-csoport elnök-vezérigazgatója szerint a turistaszezon beindulása, a társaság rendelkezésére álló korlátozott üzemanyagmennyiség és technikai okok miatt volt szükség a Mol töltőállomásain bevezetett korlátozásra.