Városlista
2022. szeptember 27, kedd - Adalbert

Hírek

2012. Május 04. 14:17, péntek | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Ricsi világbajnokot vert meg

Ricsi világbajnokot vert meg

Rapport Richárd a bécsi szimultánon sötéttel legyőzte az egykori világbajnok Veszelin Topalovot, és pályafutása eddigi legnagyobb skalpját szerezte meg.

Eddigi legnevesebb riválisát győzte le Rapport Richárd: az ifjú magyar nagymester egy bécsi szimultánon az exvilágbajnok Veszelin Topalovot sötéttel múlta felül. A „Sakk az iskolában” konferencia keretében Topalov nyolctáblás szimultánt tartott, amelyen 90-90 perc gondolkodási idő állt a felek rendelkezésére, továbbá 30-30 másodperc lépésenként, és 40 lépés megtétele után a bolgár nagymester még 15 percet kapott. Ricsi a királyindiai védelmet választotta, a 31. lépésben tisztáldozatot mutatott be, nyolc lépéssel később pedig Topalov feladta a partit.

„Legyünk őszinték, Topalov hendikeppel indult, de azért azok közül, akikkel eddig játszottam, biztosan ő a legnevesebb áldozatom – mondta a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő Rapport. – Azt hiszem, ez a parti rendes versenyen is elment volna, akkor talán még nagyobb hírértéke van a sikernek. Elég sima parti volt, egyáltalán nem izgultam. Bevallom, nem készültem különösebben Topalov ellen, ami a megnyitásnál is érződött, hiszen az elején egy-két lépésnél töprengenem kellett.”

Az viszont biztos, hogy Ricsi merre folytatja a játékot. Május végén a Mitropa-kupa lesz a következő nagy megmérettetése, a mini csapat Európa-bajnokságon vélhetően második táblásként képviseli Magyarországot. „Elég erős csapattal megyünk, a korábbi évek tapasztalatai azt mondatják velem, hogy győzelmi eséllyel indulunk. A szövetség mindent megszervezett, azt gondolom, nem okozunk csalódást” – jelentette ki az ifjú tehetség.

Felix Promotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 26. 06:00, hétfő | Sport

Magyar-olasz - Rossi örökké emlékezetes mérkőzésre készül

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint örökké emlékezetes lehet a magyar labdarúgó-válogatott számára az olaszok elleni mérkőzés a Nemzetek Ligája hatodik, utolsó fordulójában.

2022. Szeptember 24. 09:01, szombat | Sport

Rossi: azt éreztem, túl korai a gól

Marco Rossi szövetségi kapitány hatalmas eredménynek tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra legyőzte a német csapatot és benn maradt a Nemzetek Ligája élvonalában.

2022. Szeptember 24. 08:58, szombat | Sport

Gulácsi: még szebb a siker, hogy Szalai lőtte a győztes gólt

A játékosok a csapatmunkát emelték ki elsődlegesen a magyar labdarúgó-válogatott németek felett aratott pénteki 1-0-s győzelmével kapcsolatban, és a gólszerző csapatkapitányt, Szalai Ádámot méltatták.

2022. Szeptember 23. 22:52, péntek | Sport

Szalai Ádám gyönyörű góljával Magyarország legyőzte Németországot és továbbra is csoportelső!

A magyar labdarúgó-válogatott egygólos győzelmet aratott a németek vendégeként Lipcsében a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, sikerével pedig biztosan a sorozat élvonalában marad.