Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2021. November 01. 09:31, hétfő | PR
Forrás: (x)

Sminklemosó DIY

Sminklemosó DIY

Hatékony ápolás környezetbarát módon.

Aki rendszeresen sminkel, általában rendszeresen használ sminklemosót is. Ha ugyanis szeretnénk a lehető leghatékonyabb módon eltávolítani arcunkról a szennyeződéseket, illetve szeretnénk a bőrünket a lehető legalaposabban megtisztítani a smink után, akkor ezek használata több, mint ajánlott.

Ha viszont szeretnénk átnyergelni a természetesebb megoldásokra, akkor akár mi magunk is elkészíthetjük ezeket a kencéket – írja a Caramella.hu. Azon kívül, hogy anyagilag is jobban járunk, az sem elhanyagolható tény, hogy a környezetet is kevésbé terheljük, ha nem veszünk kéthavonta egy műanyagflakonba csomagolt lemosót.

Ha szeretnénk elkészíteni magunknak egy olyan sminklemosót, ami nem csak eltávolítja a sminket, hanem táplálja is a bőrünket, akkor válasszunk ehhez természetes növényi olajokat, amilyen például az olivaolaj is. Ha szeretnénk kétkomponensű lemosót használni, akkor virágvízzel érdemes megbolondítani az olajat, így gyakorlatilag a boltihoz hasonló elegyet kapunk. A smink lemosását általában a vattakorongok segítségével szokás megoldani, de ezt is lehet takarékos és fenntartható módon intézni. Ebben az esetben a vatta helyett két kis textilkorongot kell fognunk, amiket a szélüknél összevarrunk. Az így kapott kis pamut korongocskák hosszú évekig használhatóak, és a higiéniával sem lesz probléma, hiszen ezek az apró pamutok nagyon könnyen és egyszerűen moshatóak. Célszerű előre legyártani néhány darabot, ami mindössze néhány percünkbe kerül majd, de évekig kitartanak majd.

Írásunk az Énidőm, Női magazin, 100x.hu és Gyakorolj.hu portál együttműködéséből jött létre.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 11:17, szombat | PR

A kompresszorvásárlás szakmai támogatója: BTK Kft.

Bár a kompresszorok egyszerű szerkezeteknek tűnnek, beszerzésük megfontolt döntést kíván. Ebben nyújthatnak segítséget a terület szakértői, ám még jobb, ha a támogatás nem csak ebben merül ki.

2021. December 03. 18:24, péntek | PR

A vállalatok javában radírozzák a Fordista-modelleket

Egy átfogó kutatás a napjainkban zajló történelmi jelentőségű változásokra világított rá.

2021. December 01. 15:23, szerda | PR

Nagycsaládos, kisbabás vendégség - így szervezd meg tökéletesen

A karácsonyi ünnepek közeledtével mindenki izgatottá válik.

2021. November 30. 17:07, kedd | PR

Költséghatékonyabbak és energiatakarékosabbak az elektromos buszok, mint a dízelek

Nemzetközi tesztprogram vizsgáztatja a magyar fejlesztésű elektromos Ikarus buszt.