Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2020. Május 13. 12:03, szerda | Helyi
Forrás: mti

Sűrű nyár végére, ősz elejére készülnek a rögbisek

Sűrű nyár végére, ősz elejére készülnek a rögbisek

A Magyar Rögbi Szövetség (MRGSZ) a félbeszakadt bajnokságot, valamint a júliusra tervezett budapesti, hetesrögbi Európa-bajnokságot nyár végén és ősz elején zárná le, illetve pótolná.

Kiss Antal, a szervezet elnöke az MTI-nek kiemelte: tavaly 2+2 évre kapta meg a magyar szövetség a kétfordulós másodosztályú (Trophy) Eb egyik tornájának megrendezési jogát, és nemcsak az MRGSZ, hanem az európai szövetség (Rugby Europe) számára is nagyon fontos, hogy az idei esemény ne maradjon el.

"Folyamatos az egyeztetés, napi szinten váltok emailt az európai szövetséggel, valamint itthon a szakállamtitkársággal annak érdekében, hogy a körülmények ellenére mégis meg tudjuk rendezni az Eb-t a Budapest Rögbi Centerben, és találjunk számára a versenynaptárban új időpontot" - nyilatkozta az elnök. Hozzátette: a július közepére tervezett női és férfi tornát augusztus végén szeretnék pótolni.

A háromnapos Eb-n 24 csapat venne részt, ami 360 játékost, összesen viszont körülbelül 450 résztvevőt jelent. Amennyiben tehát a rendeletek akkor engedélyezik az 500 főnél nem nagyobb események megrendezését, akkor zárt kapuk mellett nem lenne akadálya a tornának.

Kiss Antal kiemelte: nagyon szeretnének magyar bajnokot avatni még idén, amelyre kora ősszel lehetne lehetőségük.

"A versenynaptár pontosabb ismeretében tudunk majd határozni arról, hogy csak a helyosztókat és a döntőt rendezzük meg, vagy esetleg előtte azért még lesznek plusz napjaink mérkőzésekre, mert akkor ahhoz igazítjuk a félbeszakadt bajnokság befejezését" - mondta. Hozzátette: a jelenlegi helyzetben kontakt sportágként fokozott elővigyázatosságra van szükség a magyar rögbis társadalomtól.

A klubok földrajzi elhelyezkedése miatt egyelőre nem egyforma szabályozások vannak érvényben az egyéni és a csoportos edzésekre vonatkozóan. A visszatérést így azért sem akarják elkapkodni, hogy ne sérüljön a fair play szelleme: miközben egyik csapat már hetek óta normálisan tudott készülni, addig ellenfele erre csak korlátozottan volt képes.

Kiss Antal hangsúlyozta: nagyon készülnek továbbá, hogy a sportág Kincsem Parkban tavaly átadott bázisán a megnyitóhoz hasonló fesztivál jelleggel még az ősszel újabb rögbis napokat rendezzenek.

"Nagyon készülünk a válogatott hazai fellépésére, de szervezés alatt van veterán találkozó, valamint a női XV-ös nemzeti együttes első mérkőzése is. Utóbbi fejlesztése a nemzetközi szövetség elvárása világszerte, hogy a labdarúgáshoz hasonlóan nálunk is felzárkózzon egy másik szakág" - közölte. Emlékeztetett, hogy a női rögbi eddig döntően az olimpiai szakágról, a hetesrögbiről szólt, de mostanra sikerült arra a szintre eljutniuk, hogy kiállítsanak egy XV-ös válogatottat. Hozzátette: első ellenfelük a közelből kerülhet ki, így a cseh és az osztrák szövetséggel vannak tárgyalásban ennek megvalósításáról.

Címkék: bajnokság, rögbi, Sport, szezon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.