Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. Augusztus 23. 10:05, szerda | PR
Forrás: (x)

Szabadnappal kezdi a bajnokságot az FC Esztergom

Szabadnappal kezdi a bajnokságot az FC Esztergom

Az első fordulóban szabadnapos lesz, így csak szeptemberben indul el a Komárom-Esztergom vármegyei I. osztályú bajnokság az FC Esztergom számára.

A megyei kupában viszont már játszottak tétmeccset, ám nem volt benne sok köszönet…

Ha általánosságban érdekel a labdarúgás eredmények tekintetében, illetve ha szurkolsz az esztergomi csapatnak, akkor arra is kíváncsi vagy, mi történt a vármegyei Magyar Kupa előselejtezőjének második körében. Nos, az FC Esztergom a Sárisápi BSE ellen játszott hazai pályán, és csúfos, 6–0-s vereségbe szaladt bele. Borzasztó kezdése ez a szezonnak, ám a bajnokság csak szeptemberben indul a csapat számára. Hogy miért? Eláruljuk!

Szabadnapos csapat

A sorsolás úgy hozta, hogy az első fordulóban éppen az FC Esztergom lesz szabadnapos a Komárom-Esztergom vármegyei I. osztályban. Ez a játéknap augusztus végén esedékes, ám mivel az esztergomiaknak nincs jelenésük, Spóner József együttese csupán szeptemberben kezdi a bajnokik sorát. A rajt szeptember 3-án, 16 órától lesz, a gárda ekkor a WATI Kecskéd KSE otthonában szerepel, majd szeptember 10-én 16 órától jön a hazai debütálás a Bábolnai SE ellen. Ami a további ellenfeleket illeti, a megyei első osztályban még az Almásfüzitői SC, a DG TÁT, a Koppánymonostori SE, a Lábatlani ESE, a Nyergesújfalu SE, a kupából már ismert Sárisápi BSE, a Tatai AC, a Vértessomló, a Vértesszőlősi SE, illetve a Zsámbéki SK szerepel majd.

Veretes múlt

Kis kitérő: tudtad, hogy a helyi csapat Esztergomi Vasas éven kezdte szereplését a hazai futballporondon, még az 1920-es években, ráadásul az NB II-ben is szerepelt a gárda? Néhány név és játékos, akik a hőskorban szinte megtestesítették a futballt a városban: Bajer János, Kertész Kálmán, Osvald Béla, Winkler János. De vissza a jelenhez!

Névsorolvasás

Spóner József edző csapatánál voltak változások a nyáron, alakult a keret, az viszont biztos, hogy a vármegyei kupameccsre tizennyolc játékost nevezett a szakember. A rutin Gecse Gyula, Besey Dániel, Bujgó Zsolt, Janzó Dávid és Várszegi Balázs András képviselik, míg a többiek, Bereczki Dávid Roland, Révész Marcell, Varga Szabolcs, Czvik Máté, Moldován Noel, Füzesi Marcell, Farkas Bendegúz Tamás, Molnár Milán, Turóczi Máté, Bereczki Zoltán, Sisa Viktor, Paltineanu Kevin és Kiss Ákos szemtelenül fiatalok. Belőlük kellene minél jobb csapatot gyúrnia a szakmai stábnak, ám biztos, hogy a lista újabb nevekkel bővül majd ki a szeptemberi rajtig.

Célok, tervek

A 2022–2023-as szezonban a vármegyei I. osztály alapszakaszában hetedik lett a gárda, egyetlen ponttal lemaradva a tátiak mögött, így csak az alsóházi rájátszásban folytathatták a küzdelmeket, ahol összesítésben végül megszerezték a bajnoki hetedik helyet. Bár hivatalos, helyezésre vonatkozó célkitűzés még nincs kimondva a klubnál, nem kérdés, hogy a legutóbbi szereplést szeretnénk felülmúlni. A tavalyi alapszakaszban Gyebnár Gergely tizenegy góllal a legeredményesebb esztergomi volt, akit Sándor Péter követett hat találattal. Előbbi nem játszott a kupameccsen, utóbbi sem, ám ő már el is igazolt: Sándor a Sárisáp mezében része volt egykori csapata kiejtésének a vármegyei kupából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.