Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Január 31. 14:22, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Századvég: Továbbra is jelentős a Fidesz előnye

Századvég: Továbbra is jelentős a Fidesz előnye

Továbbra is jelentős a Fidesz előnye a legnagyobb ellenzéki párthoz képest - állapította meg a Századvég a januári közvélemény-kutatásában, amely csak kismértékű elmozdulást mért a politikai pártok támogatottságában a tavaly év végi adatokhoz képest.

A Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 21 százalékos, az MSZP 13 százalékon áll, a Jobbik 9 százalékon, míg az LMP 4 százalékon - derül ki az ezer ember megkérdezésével január 23. és 29. között végzett felmérésből, amelynek eredményét csütörtökön juttatta el a Századvég az MTI-hez.
A Demokratikus Koalícióra (DK) a lakosság 1 százaléka adná szavazatát, az egyéb, nem parlamenti pártokat pedig a teljes népesség 7 százaléka támogatja. A bizonytalanok aránya a teljes népesség körében 45 százalékos volt.
A biztos szavazó pártválasztók között a Fidesz jelenleg 40, az MSZP 29 százalékon áll. A Jobbikra 18, az LMP-re pedig 5 százalékuk adná voksát, a DK-t 1, egyéb pártokat pedig 7 százalék juttatná a parlamentbe.
A választókorúak 47 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosan részt venne egy most vasárnap tartandó parlamenti voksoláson, azaz a választási aktivitás az előző év végén mérthez képest nem változott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.